AKCIJA U ISTRI

Policija u Puli kod dilera pronašla veliku količinu droge i zavidan arsenal vatrenog oružja

Osim marihuane, heroina i bijele praškaste materije u stanu je skrivao automatsku pušku, pištolje, streljivo, registarske pločice...

Zapljena droge i oružja u Puli

 PU istarska

Pulska policija je u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije i Interventnom jedinicom policije dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i utvrdila sumnju da je muškarac počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje te nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari.

Temeljem prikupljenih saznanja da se muškarac bavi preprodajom droge, policijski službenici u četvrtak u jutarnjim satima na području Pule temeljem naloga nadležnog suda obavili su pretragu doma, vozila i prostora koje osumnjičeni koristi. Tijekom pretrage pronašli su ukupno 329 grama marihuane, 1.5 grama heroina i 255 grama zasad neutvrđene bijele praškaste materije. Također su pronađene i dvije digitalne vage.

image

Zaplijenjeno oružje u Puli

PU istarska
image

Pištolji i streljivo pronađeni kod dilera u Puli

PU istarska

Prilikom pretrage doma, policijski službenici su kod 39-godišnjaka pronašli i automatsku pušku s prigušivačem i pripadajućim spremnikom. Radi se o oružju čije je posjedovanje zakonom zabranjeno (oružje kategorije A) te se protiv njega podnosi kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje te nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari.

U pretrazi su pronađena i dva pištolja s pripadajućim spremnicima, kao i 27 komada puščanog streljiva i 295 komada pištoljskog streljiva. Njihovo posjedovanje nije zabranjeno, ali kako pištolji nisu registrirani i prijavljeni policiji, protiv muškarca se podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Također je pronađeno i oduzeto i sedam registracijskih pločica pulskih i riječkih oznaka.

image

Zapljena u Puli

PU istarska
image

Zapljena u Puli

PU istarska

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u četvrtak u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:41