NIJE ODUSTALA

Policija u sat vremena dvaput zaustavila vozačicu pod utjecajem alkohola, odbila test na droge

Osim u Puli, primorsko-goranska policija imala je posla i u Poreču gdje je vozaču Seata izmjereno gotovo 2.3 promila u krvi

Ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Prometna je policija 4. ožujka oko 00.40 sati na Fažanskoj cesti u Puli zaustavila i kontrolirala osobni automobil Kia pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 0.89 promila upravljala 32-godišnjakinja. Vozačici je izdan obvezni prekršajni nalog i naredba o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom. Unatoč izdanoj zabrani, vozačica je nakon nekoliko minuta na križanju Istarske ulice i Ulice V. Gortana u Fažani ponovo zatečena od strane druge ophodnje kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola, a ponuđen joj je i test na opojne droge koji je izričito odbila. Obzirom je zatečena u ponovnom činjenju prekršaja, djevojka je smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv nje se na nadležnom sudu pokreće prekršajni postupak zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Porečka je pak policija 4. ožujka oko 22,25 sati u Ulici Pical zatekla i kontrolirala osobni automobil Seat pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako muškarac automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2.28 promila te je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama nadležni prekršajni sud vozaču je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1320 eura i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 20:42