DROGA

POLICIJA U ZAGORJU NAŠLA VREĆE S 18 KG MARIHUANE Mještani: 'Mi vam u šumi samo beremo vrganje, a da smo našli travu ne bi ni znali što je to...'

 
 Zagorje.com

Zagorska policija izvijestila je jučer kako je u nedjelju, 3. studenoga, u šumi u Zajezdi slučajni prolaznik pronašao nekoliko vreća u kojima se nalazilo 18 kilograma marihuane. Slučajni prolaznik koji je 'nabasao' na vreće s drogom sve je prijavio policiji koja provodi kriminalističko istraživanje.

Dan kasnije, u obližnjoj Budinščini malo tko hoće o tome pričati. Tvrde da ne znaju ništa. Ljudi se jednostavno čude, nevoljko o tome pričaju, neki i ne vjeruju što čuju. Nije baš da se u šumi pronalaze vreće s travom. - Ne znamo ništa o tome. Prvi glas. Ni poštar iz Zajezde nije ništa čul - kažu mještani novinarima portala Zagorje.com u srijedu prijepodne.

Zagorje.com

Grobar Ljudevit Klemen iz Zajezde za ovaj je slučaj čuo jučer od prodavačice koja je sve vidjela na Facebooku.

- Čul' jesam, ali više od toga ne znam. Tko je našel, ni gdje je lokacija. Nemam pojma. Dal lovci ili netko tko je bral vrganje? Ja idem brat vrganje, ali na ovu donju stranu, ne na tu gornju gdje vi spominjete da su vreće pronađene. Ja bi isto prijavio policiji. Ni ne znam kaj to je. No, možda je povezano s racijom koja je bila navodno prije dva tjedna negdje u Budinščini - ispričao je Ljudevit, što je spomenulo još nekoliko ljudi.

Zagorje.com

- Ja ne znam niš. Ja dalje od doma ne idem. Bavim se poljoprivredom, a vrganje brati ne idem. Nemam s kim jer me strah da me tko ne napadne, kakve životinje… Prije smo znali brati vrganje stalno, bil' ih je pun stol, još su 'zagnjili', nismo ih stigli pojesti. Svatko ima svoje veselje - ispričala je mještanka Zajezde koja je išla u dućan u centru mjesta.

- Kaj, molim… Prvi glas mi je to. Da sam bar ja to našel - našalio se još jedan mještanin Zajezde koji je došao po kruh.

Zagorje.com

Policija je štura s informacijama dok provodi krim istraživanje, a nisu nam ni otkrili tko je slučajni prolaznik. Da li je travu netko odbacio, odnosno htio je se riješiti ili je čekala 'prijevoz' dalje, otkriti bi trebala policija koja nam je potvrdila da se cijena kilograma ove droge na našem tržištu kreće od 3 do 4 tisuće kuna, ovisno o kvaliteti.

Nekima je dolazak novinara u selo u Zajezdi zbog pronalaska vreća marihuane u obližnjoj šumi bio tek prvi glas dok su drugi za tu informaciju čuli preko društvenih mreža. Scenarij pomalo sličan onom iz serije 'Na granici' u kojem seljani iz Lokvice švercaju drogu na samoj granici s Bosnom i Hercegovinom i često prolaze šumskom rutom. Ali, ovaj put nije riječ o filmskom scenariju nego o stvarnosti, navodi Zagorje.com.

Zagorje.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:05