PAO NA TREŠNJEVCI

Policija u Zagrebu uhitila dilera i vođu bande za kojim traga Interpol: Sve im je bilo jasno kad su mu pogledali dokumente

Od uhićenog državljanina Srbije te BiH policija je oduzela čak 3 seta krivotvorenih dokumenata za potrebe izbjegavanja uhićenja

Uhićenje, ilustrativna fotografija

 Cropix/

Prije dva tjedna na području zagrebačke Trešnjevke zagrebački policajci su uhitili 40-godišnjeg državljanina Srbije te BiH za kojim već duže vrijeme intenzivno traga Interpol Beograda i Sarajeva. Razlog? Sumnjiče ga za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, ali i da je organizirao zločinačku organizaciju koja je na području Balkana neovlašteno proizvodila i prodavala opojne droge.

Kad su tom bjeguncu s tjeralice prišli policajci 23. veljače, on im se legitimirao. Pritom im je dobrovoljno predao putovnicu i osobnu iskaznicu Republike Kosovo. Nije dugo trebalo da izvježbano oko policajaca opravdano posumnja u vjerodostojnost dokumenata koji su im se našli u ruci.

- Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 40-godišnjak neutvrđenog dana i na neutvrđen način pribavio originalne dokumente izdane od nadležnih tijela Republike Kosovo i to osobnu iskaznicu, putovnicu kao i vozačku dozvolu na kojima se nalazila njegova digitalna fotografija te lažno ime. Pretragom stana koji koristi osumnjičeni, pronađena su još dva seta krivotvorenih dokumenata i to putovnica, osobna iskaznica i vozačka dozvola Republike Bugarske te osobna iskaznica i vozačka dozvola Republike Hrvatske - kažu iz PU zagrebačke koja je stranca dvojnog državljanstva kazneno prijavila redovnim putem Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog krivotvorenja isprava.

A s obzirom na tjeralice Interpola, radi kojih su mu zagrebački plavci inicijalno prišli, završio je u ekstradicijskom pritvoru i trenutno se nalazi u remetinečkoj ćeliji radi postupka izručenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:18