PAO PREVARANT

Policija u Zagrebu uhitila lažnog servisera aparata za kavu: Operirao je po gradu čak godinu dana

Muškarac je od lanjskog rujna pa sve do početka kolovoza ove godine ‘servisirajući‘ ukrao 70 tisuća kuna
Ilustracija
 Josie Elias/Stockimo/Alamy/Alamy/Profimedia

Nakon nepunih godinu dana tobožnjeg servisiranja aparata za kavu u raznim institucijama i poslovnim prostorima diljem metropole, zagrebačka policija stavila je lisice na ruke 33-godišnjem prevarantu.

Obradom je utvrđeno kako je muškarac, glumeći servisera, od lanjskog rujna pa sve do početka kolovoza ove godine marljivo "servisirao" aparate za kavu i za sokove te pritom krao novac. I to čak oko 70 tisuća kuna.

- S ciljem prikupljanja protupravne imovinske koristi odlazio je na različite adrese na području Maksimira, ulazio je u otvorene zgrade poduzeća i javnih ustanova pritom se lažno predstavljajući da je serviser aparata. Potom bi odlazio do aparata za kavu ili sokove gdje je uporabom prikladnog alata ili tjelesne snage, aparate nasilno otvarao i potom otuđivao novac iz naplatnih sustava, žetonjara i ladica za novac - kažu iz PU zagrebačke.

Nakon što je razotkriven jer su ubrzo dolazili i pravi serviseri tih aparata, 33-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku a protiv njega je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:26