PRONAŠLI I STRELJIVO

Policija uhitila muškarca koji je u Zagrebu s balkona pucao iz zračne puške i ranio dijete

Hitac je pogodio dijete u ruku te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje su utvrđene teške ozljede
Ilustrativna fotografija
 Damjan Tadic/Cropix

Godinu dana trebalo je zagrebačkoj policiji da riješi slučaj ranjavanja djeteta kojeg je na šetnici u Cenkovečkoj ulici pogodio u ruku zalutali metak iz zračnice.

Policija je uhitila 39-godišnjaka s Vrbana koji je s balkona Cenkovečke ulice 11. ožujka oko 17.45 sati ispalio najmanje jedan hitac iz zračnice. Hitac je pogodio dijete u ruku te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje su utvrđene teške ozljede.

Nesavjesni muškarac je kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a u pretresu njegova stana kriminalisti su pronašli optiku, futrolu i 31 komad streljiva.

- Policajci s Trešnjevke upoznati s navedenim događajem, provodeći redovne poslove i kroz komunikaciju s građanima, obratili su ujedno pozornost i na prikupljanje informacija o mogućem počinitelju. Iako sa skromnim početnim činjenicama, kroz daljnji su rad utvrdili o kome bi se moglo raditi, a ta je sumnja potvrđena i nakon pretrage stana gdje je zračna puška i pronađena. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu – kažu iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:34