BUKTINJA U ZAGREBU

Policija uhitila muškarce osumnjičene da su zapalili BMW bivše zvijezde Dinama u blizini Mamićeve agencije

Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su 26. kolovoza podmetnuli požar pod auto kojim se koristio Dario Zahora
 Matija Djanjesic/Cropix

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca koje sumnjiči da su 26. kolovoza podmetnuli požar pod BMW-ov terenac kojim se koristio bivši nogometaš Dinama Dario Zahora.

Policajci su ih identificirali najviše zahvaljujući snimkama nadzornih kamera, no za sada nije bilo moguće doznati koji im je bio motiv da unište luksuzni terenac. Također još uvijek nije poznato da li je meta bio Zahora, koji je terenac koristio neko vrijeme ili pak netko drugi.

Naime, terenac je bio u vlasništvu Agram leasinga i na korištenju kod tvrtke Fleet logistika, čiji je vlasnik Dario Banožić (44), kojemu je pak u svibnju 2020. nepoznata osoba podmetala eksplozivne naprave u vozilo, a koje se, kako će to utvrditi vještačenje, samo pukom srećom nisu aktivirale.

Zahorin odvjetnik Ivan Stanić je pak, nakon zapaljenja Zahorinoga terenca, rekao kako smatra da napad nije bio usmjeren na Zahoru.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix

Također, Zahora već neko vrijeme surađuje s nogometnom agencijom Maria Mamića MSA te mu je terenac zapaljen upravo na parkiralištu u blizini Mamićeve agencije u Fijanovoj ulici.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je zbog paljenja automobila uhitila L.Č. (22) i A.J. (23), obojicu iz Zagreba.

Zahorin terenac zapaljen je 26. kolovoza u prijepodnevnim satim oko 11 sati na parkiralištu u Fijanovoj.

Dvojica počinitelja, čija su lica bila maskirana, te su preko glava imali navučene kapuljače, najprije su izlili benzin na terenac, a zatim ga zapalili te pobjegli.

Kako je priopćila poicija, požar se proširio na parkirani osobni automobil marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 67-godišnjaka, te su ga ugasili vatrogasci.

"Ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna", izvijestila je policija dan nakon paljevine.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:28