PLJAČKAŠ IZA REŠETAKA

Policija uhitila razbojnika koji je opljačkao 1,6 milijuna kuna iz Splitske banke: Ne želi otkriti gdje je novac!

 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Točno 72 dana trebalo je zagrebačkoj policiji da djelomično razriješi slučaj pljačke 1,6 milijuna kuna iz poslovnice Splitske banke na zagrebačkoj Aveniji grada Vukovara obzirom da je uhićen samo jedan pljačkaš, dok vrtoglavoj sumi novca kao niti drugom počinitelju nema traga.

Ruka pravde 12. travnja sustigla je 34-godišnjeg Nenada G., vlasnika hrvatskog i srpskog državljanstva kojem je po dovršetku kriminalističke obrade, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je jednomjesečni pritvor zbog posebno teških okolnosti (ne)djela, te opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i mogućnosti da ponovi razbojništvo obzirom da je već od ranije kazneno evidentiran zbog imovinskih djela.

U pretrazi stana koji je 34-godišnji razbojnik iznajmio u metropoli i u njemu boravio 'na crno', policija je pronašla pištolj marke CZ cal. 7,62mm kojim je odradio razbojništvo kobnog 31. siječnja u 18,30 sati sa još uvijek nepoznatim kompanjonom.

Pred istražiteljima je, doznajemo, Nenad šutio k'o zaliven, a rekontrukcijom razbojništva kao i pregledom snimki nadzornih kamera vidljivo je kako su dvojica maskiranih i naoružanih lopova odmah po ulasku u banku razoružali zaštitara tvrtke 'Buzov sigurnost' te ga polegli na pod, dok su 25-godišnji bankarku natjerali da klekne na koljena i da im da ključ od sefa iz kojeg su brzinski odnijeli 1,6 milijuna kuna.

Osim nje, u banci je bilo još službenika međutim nitko od njih, kako su ustvrdili policiji, nije primijetio da je u tijeku pljačka.

Razbojnici su sa plijenom istrčali napolje i pobjegli u jednu od susjednih uličica gdje ih je, najvjerojatnije, čekala još jedna osoba u vozilu. Gdje je novac završio jedno je od pitanja koje muči istražitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:07