KUĆNI BOTANIČAR

Policija uhitila sredovječnog muškarca, tri improvizirana laboratorija čuvala su impresivnu tajnu

Droga mu je oduzeta i bit će uništena po okončanju sudskog postupka, a kriminalisti su od njega oduzeli i novac
 PU zadarska

Tri laboratorija za uzgoj marihuane pronašli su zadarski kriminalisti proteklih dana na širem zadarskom području. Zbog toga su lisice na ruke stavili 59-godišnjem muškarcu kojeg su po dovršetku istraživanja kazneno prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, posjedovanje oružja, ali i za krađu.

Kriminalisti su utvrdili da je sredovječni muškarac u neutvrđenom vremenskom razdoblju u svojoj kući stvorio idealne uvjete za umjetni uzgoj bilja. Instalirao je uređaje za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka, grijalice, transformatore struje, a u pretresu doma temeljem sudskog naloga pronađen je i ostali alat za uzgoj biljaka. Nakon što je marihuanu sadio, po sazrijevanju ju je sušio, prerađivao i vagao te potom preprodavao na ilegalnom narko tržištu.

image
PU zadarska
image
PU zadarska
image
PU zadarska

Tri improvizirana laboratorija čuvala su impresivnu tajnu - 791 komada stabljika marihuane, 523 komada odrezanih stabljika marihuane kao i oko 40,3 grama iste droge. Droga mu je oduzeta i bit će uništena po okončanju sudskog postupka, a kriminalisti su od njega oduzeli i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Također, policija je u pretresu pronašla i oružje - automatsku pušku sa sedam pripadajućih spremnika po 165 komada streljiva te jednu lovačku pušku.

image
PU zadarska
image
PU zadarska
image
PU zadarska

- Količina pronađenih stabljika marihuane nedvojbeno ukazuje na činjenicu da je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju. Prilikom obavljanja pretrage utvrđeno je kako je dio objekta, gdje su pronađeni improvizirani laboratoriji za uzgoj marihuane, neovlašteno spojen na elektroopskrbnu mrežu o čemu su upoznati operateri distribucijskog sustava koji su izašli na mjesto događaja te utvrdili kako se osumnjičenik neovlašteno koristio električnom energijom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 59-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznenu prijavu su podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru - kažu iz PU zadarske koja će protiv kućnog botaničara podnijeti i optužni prijedlog zbog nezakonitog posjedovanja lovačkog oružja.

image
PU zadarska
image
PU zadarska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:41