GROZOTA

Policija uhitila zlostavljače koji su tukli mladića i tjerali ga da navija za Dinamo, procurile odurne snimke

Kukavičko nasilje nad uplašenim i fizički slabijim mladićem otkriveno je upravo nakon objava na društvenim mrežama

Zlostavljanje mladića

 Screenshot/epodravina/

Maloljetni zlostavljači koji su na Badnjak šamarali mladića s poteškoćama u razvoju jer je navijač “Hajduka” i tjerali ga da uzvikuje pokliče u slavu “Dinama” dobit će kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja. Žrtva njihovog iživljavanja u školi u Koprivnici bio je 20-godišnji mladić, piše Slobodna Dalmacija.

Kukavičko nasilje nad uplašenim i fizički slabijim mladićem otkriveno je upravo nakon objava na društvenim mrežama na koje je odmah reagirala PU koprivničko-križevačka i pronašla nasilnike.

- Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica su nastavno na zaprimljenu informaciju i medijski napis proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika s koprivničkog područja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 24. prosinca 2023. godine na području grada Koprivnice na štetu 20-godišnjaka počinili kazneno djelo nasilničko ponašanje iz članka 323.a Kaznenog zakona.

Pogledajte prvu snimku:

U događaju 20-godišnjak nije zadobio ozljede, a protiv maloljetnika će zbog počinjenja kaznenog djela nasilničko ponašanje biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad - naveli su.

Kazneno djelo za koje će prijaviti maloljetne zlostavljače se odnosi na one koji nasiljem, zlostavljanjem, iživljavanjem ili drugim osobito drskim ponašanjem na javnom mjestu drugoga dovede u ponižavajući položaj.

Pogledajte drugu snimku:

Na video snimcima se vidi korpulentniji mladić koji dlanom po licu pljuska izrazito fizički slabijeg mladića i tjera ga da uzvikuje: “Dinamo, Dinamo”, “Dinamo je najjači”, “Ja volim Dinamo”. U jednom trenutku nasilnik kaže zlostavljanom mladiću: “a Hajduk je…” Odurne prizore snima treća osoba što je jasno iz kadrova, koja nije ni pokušala pomoći žrtvi.

Jedna od objava koje su ukazale na zlostavljanje je bila na Instagramu s profila “niko_kao_hajduk_iz_Splita-1950” na kojem su objavljena dva video snimka. Uz njih je stavljena objava sljedećeg sadržaja:

“Dame i gospodo, hrvatski narode i svi koji nas pratite sa svih strana svijeta. Ovo je Hrvatska realnost, ovo je dotaklo dno ljudske kulture, ovo je dotaklo dno čovječanstva. Maloljetni Hajdukovac Iz Koprivnice koji ima ******* žrtva je nasilja u školi jer eto navija za "krivi klub". Mučen je i maltretiran od strane nekog baje koji misli da je važan, koji misli da je netko i nešto.

Dijelite ovo, jer ovo nećete vidjeti na portalima, ovo nećete vidjeti na izvanrednim vijestima, ovo nije tema dana, ovo nije dosje Jarak, ovo Provjereno neće preispitat, o ovom se neće raditi ankete. Neću zamagliti facu napadača, neka se njegovi srame, kad on već nema nimalo srama pa kome krivo, a kome drago. Jer dok god im se skrivaju i zamagljuju face, ovakvi će radit što ih je volja i kad ih je volja. Srami se državo…”

Poslali smo upit i pravobraniteljici za osobe s invaliditetom te pučkoj pravobraniteljici jesu li upoznati sa slučajem te ćemo njihove odgovore objaviti kada ih dobijemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:31