POČINILI 15 KRAĐA

Policija uhvatila mladiće koji su harali Slavonskim Brodom: Pljačkali su trgovine, mesnice, kladionice...

Također je utvrđeno, da je dana 7. prosinca 24-godišnjak uslugu prijevoza platio tzv. „filmskim novcem“

Ilustracija

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 15 kaznenih djela teške krađe i kazneno djelo prijevare.

Naime, nakon saznanja o počinjenju kaznenog djela teške krađe u Slavonskom Brodu, u Ulici V. Nazora, policijski službenici su uočili počinitelje „na djelu“, koji su se dali u bijeg trčeći, no policijski službenici su u 1.20 sati sustigli i uhitili 19-godišnjaka na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, dok su 24-godišnjaka uhvatili naknadno u 4.10 sati, u Mesićevoj ulici.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 19-godišnjak i 24-godišnjak, na području Slavonskog Broda, u vremenu od 14. studenoga 2022. godine do 18. siječnja ove godine, tijekom noći, u Horvatovoj, Vukovarskoj, Pilarevoj, Štrosmajerovoj, Mosorskoj, Svačićevoj i Zagrebačkoj ulici, te u Naselju Andrije Hebrang i Trgu Ivane Brlić Mažuranić, provalili vrata, odnosno prozore ili balkonska vrata raznih objekata (ugostiteljskih objekata, pekarnica, rashladnih vitrina kioska, trgovine, mesnice, kladionice, te obiteljskih kuća).

Potom su nakon što su ušli u unutrašnjost otuđili više desetaka raznih limenki bezalkoholnog i alkoholnog pića, razne cigarete, razne odjevne predmete, te novac (oko 500 eura i oko 4000 kuna), pričinivši vlasnicima veću materijalnu štetu.

Također je utvrđeno, da je dana 7. prosinca 2022. godine, u Slavonskom Brodu u Ulici K. Kotromanić, 24-godišnjak uslugu prijevoza platio tzv. „filmskim novcem“ - novčanicom od 50 eura.

Policijski službenici su 19-godišnjaka i 24-godišnjaka uz kaznene prijave jučer predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će ih potom predati u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:15