MANIJAK ZA UPRAVLJAČEM

POLICIJA UHVATILA VOZAČA KOJI JE AUTOM POKOSIO ŽENU I OSTAVIO JE DA UMRE Jurio pijan i skrivio još nekoliko nesreća: 'Nema više naše Marice...

 Zagorje.com

Uhićen je vozač koji je u subotu u Donjoj Podgori pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je usmrtio 64-godišnju pješakinju, potvrdili su za Dnevnik.hr iz PU krapinsko-zagorske.

Bahati vozač je u bijegu s mjesta nesreće, ali i prije toga, skrivio još dvije prometne nesreće.

Smrtonosni nalet dogodio se u subotu oko 19:30 u mjestu Donja Podgora u blizini Donje Stubice, a nesretna žena je hodala uz kolnik.

Kako nesluženo doznajemo, vozač je nesreću skrivio jureći VW Golfom.

Portal Zagorje.com piše da je Donja Podgora u nedjelju zavijena u crno. Na mjestu nesreće od jutra se okupljaju mještani i u šoku prepričavaju subotnje događaje.

Nesreća se dogodila oko 19.30 u blizini društvenog doma, kada je vozač udario pješakinju koja je na mjestu preminula. Već se jučer proširilo društvenim mrežama kako je preminula Marica Gospočić iz Podgore, a to je u nedjelju potvrdila i jedna od mještanki toga naselja.

- Da, to je naša susjeda, Marica Gospočić tu iz Podgore, oko 60 i nešto godina je imala. Išla je pješice doma od svoje sestre koja živi malo niže - ispričala je za Zagorje.com susjeda preminule. Rekla je i da su susjedi ispričali kako su čuli zvuk udarca, ali i da je sve vidio jedan od mještana koji se s preminulom susreo samo koji trenutak prije nesreće.

On je mještanima ispričao da je isti taj auto skoro udario njega dok se vozio biciklom, no uspio je to nekako izbjeći, a onda je čuo udarac. - Okrenul se i vidio da Marice više nema na cesti. Išel je glet i vidio ju u grabi u krvi - ispričala je sugovornica.

Prvi je susjed pozvao policiju i hitnu, a onda su čuli da je policija već na drugom mjestu nesreće, malo niže prema centru Donje Stubice, gdje je isti vozač, prije nego što je usmrtio Maricu, skrivio još jednu nesreću, u kojoj je ozlijeđena ženska osoba prevezena na Bračak.

- Tak smo mi čuli, to je bilo tu dolje, na Starom gradu, kak mi velimo. Jako smo se preplašili svi i u šoku smo. Ali ne čudimo se, pa tu se voze luđački stalno, ravna je cesta i pregledna pa se brzo dopeljaju i jure, a skoro u svakom dvorištu djeca, možete misliti koliko smo sad u strahu. Tu bi trebalo postaviti ležeće policajce - rekla je sugovornica, dodavši kako jedini očevidac, koji je i sam skoro nastradao, nije prepoznao čovjeka u automobilu, koji je u međuvremenu i uhićen. Jedino što su čuli je da je vozač iz Vučaka, također naselja u Donjoj Stubici, a kako se doznaje, vozio je s 1.47 promila alkohola u krvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 06:59