AKCIJA USKOKA I POLICIJE

Policija upala u dom Darka Horvata! Otkriven novi krak afere s kojom je povezana Josipa Rimac?

Prema za sada dostupnim informacijama, ministra graditeljstva povezuje se sa zlouporabom položaja i ovlasti

Darko Horvat

 Damjan Tadic/Cropix

Policija je u subotu u jutarnjim satima započela pretragu doma ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, neslužbeno doznaje Jutarnji.

Prema prvim informacijama, povezuje ga se sa zlouporabom položaja i ovlasti.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, radi se o akciji Uskoka i policije, a osim Horvata na udaru istražitelja su još dva aktualna i jedan bivši ministar.

Izvori portala Telegram kažu da istražitelji, kada je riječ o Horvatu, provjeravaju njegovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac koju USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

Radilo se o vlasniku obrta rođaka Josipe Rimac, te obrtu i firmi dvojice njoj bliskih ljudi. Ana Mandac trebala je, sumnja USKOK, poduzeti sve potrebno kako bi te bespovratne potpore osigurala ljudima za koje se Josipa Rimac kod nje založila. Pritom navodno nije smjelo biti dovedeno u pitanje imaju li oni pravo na potpore, odnosno ispunjavaju li sve uvjete.

Mandac je, stoji u rješenju o provođenju istrage, doista omogućila isplate potpora firmi i obrtima u vlasništvu prijatelja i rođaka Josipe Rimac. Radilo se, tvrde istražitelji, o dvije potpore od po 200 tisuća kuna, te jednoj isplati bespovratnih sredstava od 185 tisuće kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:56