NESTAŠNI DJED

Policija upala u stan 86-godišnjaka u Čazmi, pa našli više od pet tona ilegalnog duhana

Pretragom je pronađeno i od 86-godišnjaka oduzeto preko 5,5 tona usitnjenog duhana
Skladište duhana u Čazmi
 MUP

Nevjerojatno otkriće imali su policijski i carinski službenici u obiteljskoj kući 86-godišnjeg umirovljenika.

Premetačinom u četvrtak prije podne temeljem sudskog naloga u kući u okolici Čazme pronašli su čak 5,5 tona usitnjenog duhana bez markica. Duhan je bio pakiran u kutije za transport banana.

Zanimljivo je kako će nestašnog djeda prijaviti samo za prekršaj iz Zakona o trošarinama, ali ne i za kazneno djelo. Nisu mu, dakle, na vrat natovarili nezakonitu trgovinu duhanom pa ispada je sve to za vlastite potrebe, javlja portal Danica.

No, moguće je da je posrijedi nešto drugo, odnosno da duhan nije njegov. Ipak, zasad je riječ samo u špekulacijama.

U četvrtak prijepodne temeljem sudskog naloga policijski i carinski službenici su obavili pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija vlasništvo 86-godišnjaka u jednom mjestu u okolici Čazme.

Pretragom je pronađeno i od 86-godišnjaka oduzeto preko 5,5 tona usitnjenog duhana koji nije propisno obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija, digitalna vaga i ručni viličar.

Duhan koji je bio pakiran u 20 velikih kutija i 352 manjih kutija su preuzeli službenici Ministarstva financija iz Varaždina koji će protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o trošarinama”, priopćili su u petak iz bjelovarske policije, javlja Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:25