AFERA PROČISTAČ

Policija upala u urede Fonda za zaštitu okoliša, pretražili i dom bivšeg šefa Fonda

Uredi Fonda pretraženi su u sklopu akcije pokrenute jutros zbog navodnih zloporaba prilikom izgradnje pročistača voda u Varaždinu

Poslovna zgrada Zagreb Tower, u kojoj se nalazi i Fond za zaštitu okoliša

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Osim kuće i poslovnih prostora trojice osumnjičenih, Roberta Gotića, Željka Bunića i Stjepana Ptičeka, policija je uz sudske naloge u sklopu akcije pokrenute jutros zbog navodnih zloporaba prilikom izgradnje pročistača voda u Varaždinu pretražila i urede u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pretražen je i dom bivšeg predsjednika Fonda Siniše Kukića. Međutim, kako se doznaje, Kukić nije za sada među osumnjičenim osobama u ovom slučaju.

Podsjetimo, djelatnici PNUSKOK-a jutros su uhitili bivšeg direktora Varkoma, doktora znanosti Željka Bunića. Njega se zajedno s poduzetnikom Robertom Gotićem, istaknutim varaždinskim HDZ-ovcom iz GK grupe, sumnjiči za počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita za radove na izvođenju projekta dogradnje i rekonstrukcije u uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Vrijednost radova procijenjena je na 178 milijuna kuna, odnosno 23,7 milijuna eura.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj izjavio je kako je riječ o "repovima koji se vuku od prethodne vlasti".

- O istražnoj komponenti znamo isto koliko i vi, iznenađeni smo, provode se istražne radnje i bit ćemo svi obaviješteni o tome, kazao je Bosilj i dodao da će u upravnoj komponenti „Grad Varaždin apsolutno pružiti podršku istražnim organima.

- Svi odjeli i službe, kao i tvrtka Varkom, dat će sve potrebne dokumente i biti na dispoziciji istražiteljima jer nemamo što skrivati, rekao je.

Zasad nije poznato kakve veze ima Fond za zaštitu okoliša sa spornim pročistačem i nabavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:29