PRIJAVILI IH

POLICIJA UPOZORAVA NA PRIJEVARE LAŽNIH BANKARA Uvjerili su starije gospođe u izmišljeno pravilo i uzeli im 31.900 kuna

 Davor Pongračić / CROPIX

Zagrebačka policija prijavila je u utorak dvojicu lažnih bankara koji su tijekom prošle godine uvjerili 80-godišnjakinju i 83-godišnjakinju da moraju zamijeniti kunske novčanice i potom im uzeli 31.900 kuna.

Sumnja se da je 49-godišnjak krajem veljače 2019. godine telefonom nazvao 80-godišnjakinju kojoj je rekao da prema pravilima Europske unije treba zamijeniti sve kunske novčanice. Uvjerivši je u izmišljeno pravilo, 80-godišnjakinja je prevarantu u svojoj kući na području Susedgrada predala sav novac radi navodne zamjene.

Predstavivši se kao bankar, 49-godišnjak je krajem srpnja nazvao 83-godišnjakinju i rekao joj da će se u sljedećem periodu mijenjati novčanice te da će zbog velike gužve u bankama do njezine kuće u Susedgradu doći zaposlenik banke kako bi preuzeo novac radi zamjene. Budući da je 83-godišnjakinja povjerovala u priču, pripremila je novac i predala ga 42-godišnjem lažnom bankaru.

Lažni bankari su od građanka uzeli ukupno 31.900 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajcu su dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:47