‘PHISHING‘

Policija upozorava: ‘Širi se prevara, nikako ne odgovarajte na ovakvu poruku‘

Iz policije upozoravaju da su taktike koje koriste kibernetički kriminalci postaju sve inovativnije i teže zih je otkriti

E-mail prevara

 PU Ličko senjska

Na adrese više ljudi iz PU ličko-senjske zadnjih je dana stigao lažni mail u kojem se nepoznata osoba predstavlja kao šef u Upravi kriminalističke policije. U mailu se kaže kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traži od njega da odgovori na poruku.

No riječ je o prevari u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, upozorava policija.

‘Obavještavamo građane kako se radi o tzv. ‘phishing‘ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati‘, upozorava PU ličko-senjska.

Iz policije upozoravaju da su taktike koje koriste kibernetički kriminalci postaju sve inovativnije i teže zih je otkriti.

U tzv. ‘phishing‘ prevarama, prevaranti vam šalju lažne e-mail poruke kojima vas pokušavaju navesti na dijeljenje osobnih, financijskih ili sigurnosnih podataka.

Ako ste dobili e-mail koji niste očekivali te vam je pošiljatelj nepoznat, a sadržaj poruke sumnjiv, obavezno provjerite vjerodostojnost poruke.

‘Savjetujemo da nikad ne otvarate sumnjive privitke i ne odgovarate na neočekivane poruke‘, kažu iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:37