PRIOPĆENJE

Policija završila istragu: Huliganski dvojac tukao zaštitara rukama i nogama, treća osoba nije sudjelovala u sukobu

Zagrebačka policija danas je priopćila kako su trojicu nasilnika predali pritvorskom nadzorniku

Privođenje nasilnika

 Cropix/

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje o premlaćivanju zaštitara automat kluba na Savici koje je rezultiralo njegovom smrću.

Podsjetimo, u noći 3. rujna, oko četiri sata, Arian B. (22) i Martin P. (23) te Tomislav K. (34) sukobili su se za 40-godišnjim Hrvojem Zanatićem kojeg su nemilosrdno pretukli. Ozljede su bile toliko teške da je on preminuo u bolnici. Zagrebačka policija danas je priopćila kako su mladiće, inače poznate kao agresivne pripadnike navijačkih skupina, predali pritvorskom nadzorniku.

Naknadno je utvrđeno da 34-godišnjak nije sudjelovao u sukobu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti“.

Naime, sumnja se da su osumnjičeni muškarci, u društvu još jednog 34-godišnjaka, 3. rujna oko 4 sata došli u automat kluba na području Trnja u Lastovskoj ulici da bi potom 22-godišnjak, zbog svog neprimjerenog ponašanja, došao u verbalni sukob s 40-godišnjim zaštitarem. Prvotni verbalni sukob prerastao je u tjelesni u koji se, ničim izazvan, uključio i osumnjičeni 23-godišnjak. Potom su zajedno, u namjeri da ga teško tjelesno ozlijede, zaštitaru zadali više udaraca rukama i nogama, a zatim pobjegli u društvu 34-godišnjaka koji nije sudjelovao u sukobu. Nakon napada, zaštitaru je pozlilo te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je od zadobivenih povreda preminuo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su dvojicu osumnjičenih muškaraca predali pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:25