LIHVARI IZA REŠETAKA

POLICIJSKA AKCIJA U ISTRI Uhitili dvojicu kamatara, ljudima su uzeli na stotine tisuća kuna

Policija je uhitila 33-godišnjaka iz Pule i i 34-godišnjaka s područja Svetvinčenta
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Policija je uhitila 33-godišnjaka iz Pule koji je kamatario veći broj osoba na području Istre, uzevši na račun lihvarskih ugovora od njih nekoliko stotina tisuća kuna.

Tereti ga se za kaznena djela sklapanja lihvarskog ugovora, iznude i protupravne naplate. Također, uhićen je i 34-godišnjak s područja Svetvinčenta zbog kaznenog djela iznude.

LIHVARI SLOBODNI? Iskamatarili 660 ljudi, ali optužnica pada zbog novog Kaznenog zakona

Puljanin je od 2009. do 2013. godine davao zajmove većem broju osoba s područja Rovinja i okolice, uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi. Nepripadna korist koju je ostvario jest nekoliko stotina tisuća kuna.

Također, sumnjiči ga se i da je od 2009. do 2014. godine, nakon što su mu osobe kojima je dao zajam vratile višestruko preplaćani dug, na razne načine vršio pritisak da mu nastavljaju plaćati visoke iznose.

U jednom je slučaju primijenio silu i osobi koja mu nije vratila novac uzeo nekoliko stotina kuna.

Drugog muškarca, 34-godišnjaka iz Svetvinčenta, policija sumnjiči da je od 2009. do 2014. godine, zajedno s 33-godišnjakom, na razne načine vršio pritisak da osobe koje su vratile svoj dug nastavljaju i dalje s plaćanjem visokih novčanih iznosa.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, dvojica muškaraca su jučer u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Budući da postoji sumnja da je kaznenim djelima oštećeno još osoba, Policijska uprava istarska pozvala je sve građane koji su kamatareni da se s punim povjerenjem obrate u najbližu policijsku postaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:00