VRIJEDNA NJUŠKA

Policijski pas Bella nanjušio švercani duhan na zagrebačkoj tržnici: Zaplijenjeno 3000 komada raznih cigareta

Carinski službenici su šverceru oduzeli i 15 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 30 PVC vrećica

Policijski pas Bella

 Carinska uprava

Četveronožna njuška Bella, točnije vrijedna zaposlenica Carinske uprave šetajući po jednoj zagrebačkoj gradskoj tržnici, nanjušila je da tim prostorom kolaju "potoci" duhana. Nije dugo trebalo da se kroz te pojačane mjere nadzora diljem metropole detektiraju trgovci ilegalnim cigaretama i sitno rezanim duhanom, a koji su na vrlo domišljatoj lokaciji, naoko neuglednoj ali i svima dostupnoj pogledom, skrivali robu!

- Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb uz uporabu službenog psa za detekciju duhana Bella utvrdili su da hrvatski državljanin na području gradske tržnice u Zagrebu nudi na prodaju i prodaje sitno rezani duhan i cigarete, odlazeći po isti vozilom u obližnju ulicu gdje se zaustavlja pored skladišnog objekta uz koji je s vanjske strane improvizirano postavljen metalni ormarić na koji je službeni pas za detekciju duhana pozitivno reagirao - kažu iz Carinske uprave.

Dodaju pritom i da je ta sumnja bila opravdana kad su iz prikrajka dočekali švercera duhana koji je došao do navedenog plavog ormarića te ga otključao i iz njega počeo vaditi duhan i cigarete. Prišli su mu potom carinski službenici koji su u konačnici od njega oduzeli 3000 komada raznih cigareta i 15 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 30 PVC vrećica. Navedeni duhanski proizvodi su bili, kažu iz Carinske uprave, namijenjeni prodaji na crnom tržištu, a sve do jednog nisu bili označeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH.

Trgovcu su cigarete i duhan oduzeti te su mu obračunali trošarinu od 2150 eura. Na sve će protiv njega uslijediti i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog nedozvoljene trgovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:53