ČEKA SUĐENJE

POLICIJSKOM INSPEKTORU IZBUŠIO SVE GUME PA MU SJEKIROM DEMOLIRAO AUTO U istrazi tvrdio da nije kriv: 'Policija mi planira zasjedu, žele me pretući'

 Ilustracija / HANZA media

Nad I. S. (40) iz Splita produljena je mjera opreza zabrane približavanja na manje od 50 metara inspektoru kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske, kojem je na parkiralištu na predjelu Plokite sjekirom razbio staklo i izbušio sve četiri gume na osobnom automobilu. Mjera traje od ljeta prošle godine kad je uhićen, a u međuvremenu je i optužen te Općinsko državno odvjetništvo traži za njega deset mjeseci zatvora i isplatu štete koju je napravio, piše Slobodna Dalmacija.

I. S. tereti se da je kazneno djelo počinio iz niskih pobuda jer je inspektor sudjelovao u istraživanju kaznenog djela za koje je bio u krugu osumnjičenika. Inspektor radi u Službi organiziranog kriminaliteta te je u sklopu jednog kriminalističkog istraživanja otprije tri godine ispitan bio I. S. kojemu su na neko vrijeme blokirani računi te mu je privremeno oduzeto 1600 kuna.

- Blokirana mi je bila i štednja djece pa mi je brat morao ići van zarađivati, a morat ću i ja čim prije. Prijatelj me tad upozorio kako me policija želi osumnjičiti za više paljevina po gradu te mi planiraju zasjedu u kojoj bi me pretukli. Poznajem tog policijskog službenika, stanuje u mojoj blizini i znam da vozi Suzuki Swift, ali ja to nisam napravio - tvrdio je I. S. tijekom istrage.

Unatoč negiranju, protiv njega je podignuta optužnica u kojoj je navedeno da je polovicom lipnja prošle godine oko jedan sat iza ponoći na otvorenom parkiralištu ispred zgrade podesnim predmetom napravio rezove širine oko 2 centimetra na gumama pa razbio prednje i stražnje vjetrobransko staklo na Suzuki Swiftu, koji je u vlasništvu policajca. U službenom dokumentu je navedeno “podesni predmet”, a radilo se o sjekiri.

Optužni akt nedavno je potvrđen te je spis raspoređen raspravnom sucu koji će zakazati suđenje. Za to vrijeme, osim što se ne smije približavati susjedu inspektoru, I. S. mora se redovito javljati u Službu općeg kriminaliteta policijske uprave, o čemu se sudu redovito šalje izvješće. Ako prekrši prvu ili drugu mjeru opreza, automatski ide u istražni zatvor gdje će čekati suđenje, piše Slobodna Dalmacija.

Inspektor kojemu je demoliran Suzuki nije jedini iz splitske Službe organiziranog kriminaliteta koji se našao na meti kriminalaca - prije tjedan dana u Dubrovačkoj ulici podmetnut je požar na Opelu njegova kolege.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:15