PRITVOREN JE

Policiju trag doveo do dilera u Zagrebu: Pretresli mu kući i pronašli kokain, novac, oružje...

Da je oduzete opijate uspio proturiti do krajnjih korisnika, zaradio bi na desetke tisuća eura
 Pu Zagrebačka/

Kuća u okolici Brckovljana, kako je otkrila zagrebačka policija, sredovječnom muškarcu poslužila je kao skladište za opijate i oružje. Klupko se počelo razmotavati u njegovu pravcu nakon što je prije par dana u okolici metropole s dva grama kokaina pakiranih u dva paketića pao jedan korisnik opojnih sredstava.

Kriminaliste je potom trag odveo do 58-godišnjaka na čija su vrata doma prekjučer banuli uz nalog za pretres. Ukupno je od njega oduzeo 632 grama kokaina pakiranog u 43 paketića te četiri digitalne vage s tragovima droge, ali i 13.500 eura za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje opijata.

Zagrebačka policija, naime, raspolaže podacima da isti unazad nekog vremena na neutvrđeni način nabavlja drogu, točnije veće količine kokaina koji potom u kući skriva, važe i prepakirava te ju zatim dalje preprodaje drugim dilerima ili, pak, krajnjim korisnicima.

Osim kokaina, policija je od njega oduzela i dva pištolja s pripadajućim spremnicima, jedan automatski pištolj sa spremnikom, zaštitnu futrolu sa dva spremnika za automatski pištolj, prigušivač, pištoljsku cijev te 317 komada raznog streljiva.

image
Pu Zagrebačka/
image
Pu Zagrebačka/
image
Pu Zagrebačka/

U konačnici je kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te za nedozvoljeno posjedovanje oružja pa je predan pritvorskom nadzorniku te ispitan u prostorijama tužiteljstva koje je za njega zatražilo određivanje istražnog zatvora. Da je oduzete opijate uspio proturiti do krajnjih korisnika, zaradio bi na desetke tisuća eura.

Pronađeno oružje i na području Bedekovčine

I na području Bedekovčine zagorska je, pak, policija pronašla oružje kod sredovječnog muškarca. U pretrazi doma i gospodarskih objekata policajci su od 57-godišnjaka oduzeli 474 komada streljiva i patrona raznog kalibra, jedan drveni usadnik za nepoznatu marku puške, nož za automatsku pušku M 70 te jedan okvir za streljivo automatske puške. Zbog svega oduzetog kazneno će odgovarati za nedozvoljeno držanje oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:48