UHIĆENJE U ZAGREBU

Polio Mercedes benzinom i zapalio pa se prijavio na psihijatriju, evo kako ga je policija našla

Premda je već ranije osuđivan zbog raznih kaznenih djela, E. Š. je neka od njih činio i bez ikakvoga pravoga motiva

Zbog sumnje da je u noći 26. srpnja ove godine u Rendićevoj ulici na Maksimiru namjerno zapalio mercedes 34-godišnje poduzetnice, policija je uhitila 37-godišnjega E.Š. a kod njega je pronađeno ilegalno oružje i streljivo.

Motivi pak paljevine automobila zasada ostaju prilično nejasni, odnosno nije poznato je li E. Š. imao točno protiv 34-godišnjakinje, ili je pak automobil koji je bio parkiran na parkiralištu pored bivše zgrade Vojne policije izabrao nasumice. Naime, premda je već ranije osuđivan zbog raznih kaznenih djela, E. Š. je neka od njih činio i bez ikakvoga pravoga motiva, odnosno iz čiste obijesti.

Napustio bolnicu

Zanimljivo je, pak, da se nakon paljenja automobila u Rendićevoj E. Š. sam prijavio u jednu psihijatrsijsku ustanovu u kojoj je boravio do prije nekoliko dana, kada je naprasno pobjegao. Ubrzo ga je uhitila policija koje je do njega kao vjerojatnoga počinitelja podmetanja požara u Rendićevoj, pak najviše došla zahvaljući snimkama nadzornih kamera koje su danima analizirali. Na tim snimkama policija je navodno, pronašla baš E. Š.-a kojega su nadzorne kamere snimile kako biciklom dolazi do mjesta gdje je podmetnut požar te se zatim biciklom i udaljava.

Usprkos našim naporima nismo uspjeli i kontaktirati 34-godišnju poduzetnicu čiji je mercedes bio zapaljen, budući u telefonskom imeniku nije imala nikav prijavljen kontakt. Inače, zanimljivo je premda je 34-godišnjakinja u Hvratskoj imala četiri tvrtke, od koje su tri još aktivne u Poslovnoj hrvatskoj nije bilo moguće pronači nikakve njihove finacijske pokazatelje.

Osim te jedne likvidirane tvrke u kojoj je poduzetnica bila asktivna do 2015. godine, sve njezine tri ostale tvrtke gotovo sve su osnovane početkom 2017. godine, te su registrirane za čitav niz djelatnosti od prodaje robe, turizma, projektiranja i građevine, promidžbe, sporta itd.

Oštećena još tri auta

Također ono što upada u oči prilikom pregleda je da je poduzetnica u kratkom vremenu mijenjala i adrese, ali i ime i prezime. Podsjećamo, požar u Rendićevoj podmetnut je bio na mercedesu, no ubrzo se proširio te oštetio još tri parkirana vozila, teko da je teško razaznati je li baš vozilo 34-godišnjakinje bilo meta E.Š.-a.

Požar koji se ubrzo proširio ugasili su zagrebački vatrogasci, a dan kasnije, nakon što je policija izvijestila o požaru, nakon provedenoga očevida potvrdi su i sumnje da je požar namjerno izazvan. Prema neslužbenim informacihjama netko je po poklopcu motora polio zapaljivu tekućinu i onda je zapalio. Pretragom kuće E. Š.-a na Peščenici policija je pronašla 62 metka i okvir za kalašnjikov, te ručno izrađeni pištolj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:17