ZLOKOBNI FAKS

POLITIČAR PRIJETIO MINISTRU KOTROMANOVIĆU 'Vaša djeca će biti zaklana i bačena u bezdan'

Policija je utvrdila da je autor prijetnje izvjesni Borko Šamija (72) iz Zagreba
Slunj, 261012.Na Vojnom poligonu Eugen Kvaternik Slunj odrzao se Dan uvazenih gostiju vjezbe postrojbi HKoV-a UDAR -12/2, kojem je nazocio ministar obrane Ante Kotromanovic i nacelnik Glavnog stozera OS RH general pukovnik Drago Lovric. Vojna vjezba "UDAR 12" takticka je vjezba ojacane motorizirane bojne s bojevim gadjanjem koja se provodi u cilju ocjenjivanja spremnosti postrojbi HKoV-a.Na fotografiji: Ministar obrane Ante Kotromanovic.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

“Vi kažete da ste osigurali budućnost svoj djeci, ali u bezdanu Crvenoga jezera. Vaša djeca će biti zaklana i bačena u bezdan Crvenoga jezera”, pisalo je u faks poruci zaprimljenoj u Ministarstvu obrane prije šest dana.

Brzo do počinitelja

Zbog njezina sadržaja odmah je pokrenuta istraga. Otkriveno je da je faks koji je bio upućen na ministra obrane Antu Kotromanovića, ministra branitelja Freda Matića te predsjednika Republike Ivu Josipovića poslan iz građevinske tvrtke u vlasništvu kontroverznog hrvatskog političara Borka Šamije (72), predsjednika političke stranke Nova Hrvatska. Zbog sumnji na prijetnju policija je ubrzo uhitila Šamiju, koji je priznao da je on pošiljatelj faksa. Međutim, tvrdio je da nije riječ ni o kakvoj prijetnji već su izrazi o zaklanoj djeci upotrijebljeni figurativno. Određen mu je pritvor.

Kritičar NDH

Inače, Šamija je u javnim istupima postao poznat po prično radikalnim, ali i neobičnim političkim stavovima. Smatra da je Hrvatska povijesna granica na Drini, no osuđuje NDH koju optužuje za trgovanje hrvatskim teritorijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 11:25