RT PLANK U AKVATORIJU ROGOZNICE

POLJAK JEDRIO S 2,85 PROMILA ALKOHOLA, AVANTURA KOD ROGOZNICE NIJE DOBRO ZAVRŠILA 'Nije mogao ni pričati, ni stajati'

 
Ilustracija
 Goran Sebelic / CROPIX

Brod s posadom Lučke ispostave Rogoznica na čelu s kapetanom Antom Mijalićem imao je u četvrtak navečer akciju spašavanja, nakon što je prema dojavi građana stigla obavijest iz riječkog Centra za spašavanje i traganje na moru, da se kod Rta Planka tri milje od Rogoznice, nasukala mala sportska jedrilica i da je njoj muškarac u komatoznom stanju. Dolaskom na mjesto havarije zatečena je jedrilicu tipa laser dužine 4,23 metara i na njoj osoba u teškom alkoholiziranom stanju.

- Brod naše lučke ispostave u Rogoznici stigao je dojavljenu poziciju nasukavanja jedrilice u 19,55 sati i na njemu zatekao muškarca u stanju teške alkoholne kome. Prenesen je na brod lučke ispostave, a jedrilica je odsukana i stavljena u tegalj. Provjerom se ubrzo saznalo da je riječ o 48-godišnjem Poljaku i jedrilici u njegovom vlasništvu, koji je sa obitelji ljetovao u Rogoznici. Na brodu je podvrgnut alkotestu i izmjereno mu je 2,85 promila alkohola u krvi - kazao nam je o ovom nesvakidašnjem pomorskom slučaju Robert Baljkas, kapetan Lučke kapetanije Šibenik.

- Kad smo stigli do jedrilice, od pijanstva muškarac je bio u stanju teške kome, nije mogao ni pričati, ni stajati, bilo kakva komunikacija s njime bila nemoguća. No, u mom radnom vijeku nije ovo prvi takav slučaj, bilo je i gorih situacija, bilo je nautičara na plovilima koje smo zatekli i s još većom koncentracijom alkohola u krvi - rekao je Ante Mijalić, kapetan lučke ispostave Rogoznice.

Na obali u Rogoznici pijanog Poljaka dočekala je ekipa Hitne pomoći, a ubrzo mu je stigla i supruga. Liječničkim pregledom djelatnika Hitne službe nisu mu utvrđene nikakve ozljede, pa nije bilo potrebe za hospitalizacijom. Odnijeli su ga potom u apartman na triježnjenje, a kad se otrijezni morat će posegnuti za pozamašnom svotom novca kako bi podmirio kazne koje ga čekaju. Naime, protiv Poljaka Lučka kapetanija Šibenik otvorila je prekršajni postupak. Na teret mu se stavlja plovidba u alkoholiziranom stanju, ugrožavanje sigurnosti drugih sudionika u plovidbi, kao i još niz drugih prekršaja, poput neplaćene godišnje vinjete za plovidbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:09