PRASE ZA ŽUPANICU

Poljoprivrednik na suđenju Marini Lovrić Merzel: ‘Pekel sam joj odojke, za njen i unukin rođendan‘

Vlasnik poljoprivrednog gospodarstva na suđenju je ispričao kako je dva puta godišnje za županicu pekao odojke i janjce

Marina Lovrić Merzel

 Bruno Konjevic/Cropix

Tko je platio pečene odojke i janjce u Sisačko-moslavačkoj županiji 2010. godine, odnosno jesu li ručkovi bili plaćani novcem županije kao dio službene reprezentacije županije ili pak privatni troškovi županice Marine Lovriće Merzel, moglo se danas čuti od četvorice saslušanih svjedoka koje je predložila obrana na suđenju bivšoj županici.

Naime, nakon što su već okrivljenici iznijeli obrane, obrana je predložila još nekoliko svjedoka i to na okolnost optužbi da je Lovrić Merzel svoje privatne troškove plaćala službenom karticom županije. Između ostaloga, kao svjedoci su predloženi bivši istarski župan Ivan Jakovčić (IDS), bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić (HNS) te bivši ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić (SDP), koji tek trebaju biti saslušani, budući da su Vlahušić i Jakovčić sudu svoj nedolazak na današnju raspravu ispričali zdravstvenim razlozima.

Danas su pak saslušani bivši predsjednik bošnjačkog Kulturno umjetničkoga društva "NUR" iz Siska prof. Zijad Fuka, čije je manifestacije u mandatu Marine Lovrić Merzel, između ostaloga, financirala županija.

"Uvijek je županija sudjelovala u manifestacijama, poput proslave Kurban-Bajrama u studenome 2011. Došao nam je Halid Bešlić besplatno, KUD je organizirao koreografiju, a županija je podmirila organizaciju večere nakon toga. Županija je gotovo redovito pomagala naše manifestacije", rekao je Fuka, pojasnivši kako je plaćanje troškova KUD pismeno tražio od županije. Rekao je kako misli da čitava dokumentacija o tome postoji u udruzi.

Vlasnik jednoga poljoprivrednoga gospodarstva rekao je pak kako je dva puta godišnje za županicu pekao odojke i janjce iz vlastita uzgoja. "Zamolila me je da joj ispečem odojka, rolanog, za rođendan njezine unuke. Ja sam spekel, ona bi uvijek nekoga poslala. To bi se u pravilu događalo dva puta godišnje, za rođendan ili županice ili njezine unuke", rekao je uzgajivač.

Svjedočio je i predsjednik Udruge Roditelja poginulih branitelja Sisačko-moslavačke županije koji je rekao kako je Lovrić Merzel, odnosno županija, financirala dva izleta udruge, jedan u Međugorje, a drugi na Brijune. Također je, tvrdi, platila ručak na Dan žena 2010., na koji su bile pozvane majke poginulih branitelja, a koji je bio organiziran u restoranu "Barun".

Vlahušić, Mršić i Jakovčić navodno su predloženi na iste okolnosti, odnosno, da su bili prisutni na večerama u Istri i Dubrovniku koje je novcem županije platila Marina Lovrić Merzel, a koje su, suprotno Uskokovim optužbama, imale i poslovni karakter privlačenja investitora u županiju. Sva trojica trebala bi biti saslušani u veljači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 22:53