UŽASNE TRAUME

‘Polusestra iz pakla‘ optužena da je mlatila i maltretirala maloljetnika: Objavljeni jezivi detalji

Također ga je, prema optužbama, udarala šakom i šibom po tijelu.

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Denis Jerković/cropix

Zbog zlostavljanja svog maloljetnog polubrata, čija je postala udomiteljica nakon smrti majke, 35-godišnja žena iz Moslavine suočila se s optužnicom sisačkog tužiteljstva. Umjesto da je, danas 17-godišnjaku, bila podrška u vrlo osjetljivom periodu zbog gubitka majke, ona se pretvorila, ako je suditi prema optužnici, u polusestru koju nitko ne bi poželio imati pod istim krovom.

Sisačko tužiteljstvo tvrdi da je 35-godišnjakinja od 2. svibnja 2018. pa do 2. veljače 2020. kao polusestra i udomiteljica srednjoškolca omalovažavala i psovala. Govorila mu je da je glup, retardiran, majmun, budala i konj. Nije se libila spominjati mu pokojnu majku prijeteći mu i slanjem u popravni dom.

Također ga je, prema optužbama, udarala šakom i šibom po tijelu. A kad joj je govorio da bi otišao susjedima nešto pomoći s ciljem da zaradi koju kunu, ona ga je ponižavala govoreći mu da je štrkljav i da može samo biti cvjećar i brati tratinčice. Ujedno mu je, prema optužnici, prijetila zabranom izlaska iz kuće, a svakodnevno ga je zaduživala da joj čuva njezinu bebu koju je hranio, presvlačio, uspavljivao...

Moslavačka priča dotakla je dno dna kada je maloljetnika, uz to što ga je "častila" uvredama i govorila mu da je retardiran, optuživala da je upravo on kriv što mu je majka oboljela od raka jer ju je živcirao. Tog srednjoškolca u vrlo osjetljivom periodu, prema optužnici, učestalo je šamarala i udarala po leđima, oduzimala mu je i mobitel pa mjesecima nije mogao kontaktirati prijatelje.

A u konačnici je dječaku uskratila i 11.000 kuna koje je dobio kao zaostatak od majčine mirovine nakon njezine smrti te ih je potrošila. Sisački tužitelji polusestru iz pakla, koja se na ispitivanju branila šutnjom, terete za povredu djetetovih prava i za nju traže godinu i tri mjeseca zatvora. A istraumatizirani maloljetnik je uslijed proživljene agonije upućen u Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:30