ULOVILI SU GA

Pomahnitali muškarac mjesecima uništavao aute vozačima ZET-a: ‘Snimili smo ga, vadi ljepilo, sve se vidi!‘

Ljepilom je mazao bočne dijelove automobila i kvake te radio krugove na poklopcima motora, a oštrim je predmetima povlačio crte

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix

Neviđenu upornost tijekom osam mjeseci prošle godine pokazao je zagrebački umirovljenik Nenad V. (74), koji se iz samo njemu znanog razloga okomio na automobile 12 djelatnika ZET-a. I to ljepilom! Elegantno i neprimjetno haračio je od ožujka do listopada na okretištu tramvaja i autobusa na kraju Savske ceste kod Savskog mosta, da bi na kraju ipak bio zaustavljen nakon što su ga pojedini oštećenici, inače svi redom vozači ZET-ovih autobusa, prepoznali na snimci auto kamere.

Umirovljenik je bio aktivan tijekom noći, pred zoru ili, pak, u prijepodnevnim satima. Ljepilom je mazao najčešće bočne dijelove automobila i kvake te je radio krugove na poklopcima motora, ali je i oštrim predmetima povlačio crte po vozilima koja su bila različitih boja. Pričinio je štetu od nekoliko tisuća eura, a Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje je protiv umirovljenika podignulo optužnicu, traži osudu od godinu i pol zatvora.

- Nisam kriv. Ja sam često na okretištu autobusa Savski most jer putujem autobusnom linijom do tamo od kuće i to čak dva puta dnevno. Ujedno tamo odlazim i na toalet jer imam problema s prostatom. A kako u Zagrebu imam i unučicu i njoj odlazim često noseći joj voće. Inače, imao sam ranije problema sa ZET-ovim vozačima, jedan me je bio snimao - branio se umirovljenik.

A na upit o kemijskim sredstvima koja su kod njega pronađena u vrijeme uhićenja, 74-godišnjak kaže da je "kupio sredstvo za odštopavanje odvoda te super ljepilo kojim je namjeravao lijepiti tenisice koje su mu se odlijepile".

Svi oštećeni djelatnici ZET-a opisali su identična iskustva da su svoja vozila prije preuzimanja smjene parkirali na okretištu u blizini kafića Lake City i da su po završetku posla te dolasku do svojih auta uočili oštećeni lak i ljepilo koje se stvrdnulo.

- Na vjetrobranskom staklu s unutarnje strane ugradio sam auto kameru koja snima prednji dio i djelomično kut od 120 stupnjeva. Kamera se pali preko senzora pokreta neovisno je li auto u pogonu ili ne. Po završetku smjene 18. listopada 2022. sam uočio oštećeni auto kao i od drugog kolege. Pogledao sam snimku kamere i vidio Nenada V. kako rukom lijepi aute te odlazi - prisjetio se vozač zeta A.G., koji je odmah sutradan pokazao snimku i drugim kolegama.

Bilo je to već punih osam mjeseci terora tada nepoznatog muškarca koji im uništava lak na vozilima radi kojeg su morali autolakirerima. Vozači autobusa su ga prepoznali na snimci jer su ga neki i vozili. Penzioner je šoping obavljao, prema zadnjem računu pronađenom u vrijeme uhićenja, s druge strane Save u Trnskom u Offertissimi, gdje je kupio pet komada brzovezujućih ljepila Super Glue Extra Power te u Offertissimi kod Savskog mosta kupio još litru odčepljivača cijevi Cervosan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:10