OPTUŽEN ZA NASILJE

Poništena odluka o puštanju Buntića, o tome ide li u pritvor opet odlučuje sud na kojem mu radi mama

Klara Buntić prijavila je policiji Denisa Buntića navodeći da ju je pretukao u obiteljskoj kući

Denis Buntić

 Jutarnji list

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom uvažilo je žalbu Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona na rješenje o odbijanju pritvora bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću (41).

- Rješenje Općinskog suda u Ljubuškom je ukinuto i predmet je vraćen sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje - kratko je za Avaz potvrdio Josip Aničić, tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona.

Podsjetimo, iz Tužiteljstva su podnijeli žalbu zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Od Vanraspravnog vijeća Suda u Ljubuškom zatražili su da uvaži žalbu, ukine pobijano rješenje i predmet za prethodni postupak vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

To znači da će sud u Ljubuškom, na kojemu radi majka Denisa Buntića opet odlučivati o tome hoće li mu odrediti pritvor ili ne.

Naime, u srijedu je Županijski sud sa sjedištem u Širokom Brijegu zbog proceduralnih propusta odbacio zahtjev za izuzećem Općinskoga suda u Ljubuškom pa će ovaj sud morati donijeti odluku hoće li prihvatiti ponovljeni zahtjev tužiteljstva za određivanjem pritvora Denisu Buntiću.

Kako su u srijedu izvijestili iz Zapadnohercegovačkog županijskoga suda, sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Franjo Ravlija odbacilo je 27. rujna zahtjev Općinskoga suda u Ljubuškom koji je tražio izuzeće po pitanju žalbe tužiteljstva budući da u toj sudskoj instituciji dugi niz godina radi Buntićeva majka. Općinski sud u Ljubuškom je takav zahtjev uputio smatrajući da se na taj način osigurava objektivnost odlučivanja u ovome predmetu.

Buntiću su, podsjetimo, određene mjere zabrane prilaska supruzi na udaljenosti manjoj od 100 metara te svakodnevno javljanje u Policijsku upravu Ljubuški.

Klara Buntić, supruga nekadašnjeg hrvatskog rukometnog reprezentativca, prijavila je tijekom prošlog vikenda policiji Denisa Buntića navodeći da ju je pretukao u obiteljskoj kući, te je o tome s javnosti putem portala Jutarnjeg lista podijelila i uznemirujući, mučan audio zapis u kojemu se mogu čuti udarci i njezino zapomaganje.

Buntić je bio uhićen, a u njegovoj obiteljskoj kući pronađen je i arsenal oružja. Usprkos tome, pušten je na slobodu uz gore navedene mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:37