LANAC PROSTITUCIJE

Posao su vodili stari policijski znanac ‘Švabo‘ i madam Diana, otkriveno kako je radio tihi obrt

Pet dama između 29 i 42 godine u potrazi za dobrom i brzom zaradom namamljeno je u Zagreb
Privođenje Zorana Vučura Simona 2009.
 Cropix, Profimedia

Primamljivi oglasi ukrašeni vrućim pridjevima i fotografijama, uz opis seksualnih usluga koje se nude, od kraja srpnja ove godine dodatno su popunili hrvatski oglasni prostor.

Iza tih maštovitih redaka krio se stari policijski znanac, 51-godišnji Zoran Vučur Simon zvani Švabo, kojemu je u tzv. tihom obrtu s druge strane zakona, koji su domišljato proširili po više stanova u Zagrebu, desna ruka bila 30-godišnja Diana K.

"Obrt" po stanovima

Naime, uhićenjem tog para svodnika jučer je zagrebačka policija, u suradnji s PNUSKOK-om, razbila lanac prostitucije u metropoli. Nakon što su upali pod mjere, kriminalisti su otkrili da je dvojac pod svojim okriljem imao pet prodavačica ljubavi, od kojih su po dvije s područja Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a jedna iz Srbije. Pet dama između 29 i 42 godine u potrazi za dobrom i brzom zaradom namamljeno je u Zagreb. Barem tako tvrdi zagrebačka policija da je sredovječni svodnik djevojke mamio, vrbovao i poticao na prostituciju. U cijelom biznisu osumnjičeni su se koristili s više telefona i telefonskih kartica raznih operatera, koje su ostavljali u sklopu oglasa kako bi se mušterije, kojima su zagolicali maštu svojom ponudom, mogle javiti.

A na telefone se puna dva mjeseca, koliko im je seks-biznis neometano trajao, muškarcima šarolikog spektra javljala 30-godišnja Diana, objašnjavajući im uvjete te s njima dogovarajući vrijeme, mjesto i cijenu željene usluge. Tihi vrući obrt ekipa je odrađivala po stanovima i apartmanima koje je Zoran Vučur Simon unajmljivao po glavnom gradu. Na oglase su se klijenti javljali ko ludi. Posao je cvjetao, djevojke su radile, a novac su dijelile bratski s "poslodavcem".

U pretragama stanova, vozila i kuće osumnjičenih pronađeno je i oduzeto više mobitela i kartica, ali i druga informatička oprema te novac.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja svodnički je par predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava zbog prostitucije na štetu više ženskih osoba proslijeđena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Osim uhićenih, ispitane su i prodavačice ljubavi.

Krijumčarenje ljudi

Ime Zorana Vučura Simona završilo je u fokusu javnosti 2009. godine tijekom međunarodne policijske akcije "Tara" kada je policija u koordinaciji s USKOK-om razbila četiri skupine krijumčara ljudi, a on je predvodio najveću grupu od dvadesetak švercera. Akcija je obuhvatila 52 osobe za ilegalno prebacivanje ljudi preko državne granice. Sumnjalo se da su u godinu dana prebacili najmanje 192 osobe, uglavnom s Bliskog i Dalekog istoka, ali i s Kosova i Srbije u Austriju. Transport je išao preko ilegalnih prijelaza, a uslugu su naplaćivali od 500 do 1500 eura, zaradivši tako najmanje 150.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:28