BRUTALAN ZLOČIN

Posinak će u petak doznati presudu za hladnokrvno ubojstvo pomajke u Osijeku

Nesretna žena, 55-godišnja Neda Elezović, usmrćena je s više udaraca sjekirom po glavi i vratu. Njezinu smrt prijavio je sam ubojica
kuća u kojoj je ubijena Neda Elezović

 
 Vlado Kos/CROPIX

Egon Elezović (22) iz Osijeka u petak će doznati presudu za ubojstvo svoje pomajke Nede Elezović (55), koju je početkom prosinca prošle godine usmrtio u njezinoj obiteljskoj kući u Koranskoj ulici u Osijeku. Suđenje mu je na Županijskom sudu u Osijeku i počelo i završilo u srijedu na samo jednom ročištu, ali javnost mu nije mogla nazočiti.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Zdenke Leko, naime, udovoljilo je zahtjevu njegova odvjetnika Marka Pleša da se javnost isključi iz praćenja suđenja "zbog izuzetno okrutnog načina na koji je zločin počinjen, dobi počinitelja te pijeteta prema žrtvi".

Presuda će biti objavljena u petak u 13 sati.

Podsjetimo, nesretna žena usmrćena je s više udaraca sjekirom po glavi i vratu, a policijska istraga vrlo brzo dovela je do sumnje da je ubojica upravo mladić koji je i prijavio smrt svoje pomajke.

- Susjeda, mama mi je mrtva, nazovite policiju - rekao je mladić prvoj susjedi toga utorka 8. prosinca 2020. nešto prije 13 sati nakon što joj je pokucao na vrata i zamolio je da nazove policiju, što je žena odmah i učinila ne sluteći da bi upravo Nedin sin mogao imati ikakve veze s njezinom smrću, koja se dogodila noć prije.

Neda i njezin pokojni suprug Egona su posvojili još dok je bio maleni dječačić, a onda je nakon nekog vremena i smrti supruga oduzet Nedi te je bio smješten prvo kod udomitelja, a onda i u Dječjem domu Klasje.

Nakon što je završio školovanje za konobara, radio je sezonski na moru i u inozemstvu, a potom se vratio pomajci u njezinu kuću gdje je živio posljednjih godina. Ona se, pak, prošle godine u nekoliko navrata žalila susjedima da je Egon prema njoj agresivan, pa je prijavljivan i policiji zbog obiteljskog nasilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:48