DETALJI STRAVE U GLINI

Poslao u smrt dvije osobe na motociklu: Vozio neprilagođenom brzinom i napuhao 0,47 promila

Osumnjičeni 25-godišnjak kazneno je prijavljen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom i prijeti mu višegodišnji zatvor

Prometna nesreća u Gornjem Viduševcu

 Čitatelj Jutarnjeg

Neprilagođena brzina kretanja i alkohol kod 25-godišnjeg vozača glavni su krivci tragedije koja je u nedjelju oko 14.20 sati u mjestu Gornji Viduševac na glinskom području odnijela dva života.

Policijskim očevidom, koji je na mjestu nesreće trajao gotovo šest sati, utvrđeno je da je 25-godišnjak u kobno vrijeme uslijed neprilagođene brzine kretanja automobilom sisačkih oznaka prešao u zavoju na suprotni prometni trak. Pritom je udario u motocikl, također sisačkih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnji muškarac s kojim se, kao putnica, prevozila 55-godišnja državljanka Srbije.

- Od siline udarca motocikl je odbačen na travnatu površinu, dok je automobil udario u vozilo austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 70-godišnji hrvatski državljanin, a koji se kretao iza motocikla. Izvršenim alkotestiranjem 25-godišnjeg vozača utvrđena je prisutnost alkohola od 0,47 promila. Na mjestu događaja vozač motocikla i putnica smrtno su stradali, a njihova tijela prevezena su u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija, dok je 70-godišnji vozač lakše ozlijeđen - kažu iz PU sisačko-moslavačke navodeći da je državna cesta D6 zbog očevida bila zatvorena sve do 21 sat.

Tijekom dana vozač će biti predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom, nakon čega će biti odveden na ispitivanje u prostorije nadležnog tužiteljstva, o kojem potom ovisi njegova daljnja sudbina - hoće li ga pustiti na slobodu uz mjere opreza ili će tužiteljstvo sucu istrage Županijskog suda predložiti da mu odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Kako god bilo, prijeti mu višegodišnji zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:29