NAKON ŽALBE USKOK-A

Poslije dva mjeseca slobode Đorđe Vuletić, po odluci Vrhovnog suda, vraća se u Remetinec

Vrhovni sud poništio je odluku vijeća Županijskog suda koje je Đorđu Vuletiću ukinulo pritvor
Đorđe Vuletić
 
 Boris Kovacev/Cropix

Nakon što je nešto više od dva mjeseca proveo na slobodi, bivši policajac Đorđe Vuletić, poznat iz postupka protiv tzv. zločinačke organizacije, mora se vratiti u Remetinec.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, Vrhovni sud usvojio je žalbu USKOK-a protiv odluke optužnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda koje je Vuletiću ukinulo pritvor nakon godinu i pol provedenih u Remetincu zbog optužbi da je pripremao premlaćivanje direktora Dinama Igora Kodžomana te iznuđivao Darija S.

Vuletić je, kao što je poznato, uhićen u sklopu velike policijsko-uskočke akcije "Tebra" zajedno s Tomislavom Sabljom te petnaestak drugih okrivljenika. Predmet je zapravo sastavljen od dvije različite linije optužbi.

Jednu čini zločinačko udruživanje radi krijumčarenja više tona marihuane iz Albanije u Hrvatsku, za što je USKOK osumnjičio Sablju i još desetak osoba. Drugo "zločinačko udruženje" odnosi se na paljenje vozila, između ostalog nekih čelnih ljudi GNK Dinamo, pravosudnog policajca i drugih.

Vuletiću se tu stavlja na teret da je u ožujku 2019. pripremao napad na Kodžomana, tada predsjednika Uprave Dinama. Većinu dokaza za svoje optužbe USKOK je prikupio provodeći posebne dokazne radnje, točnije ozvučio je automobile osumnjičenika, između ostalog i Sablje i Vuletića.

Tijekom jednogodišnje istrage većini osumnjičenika bio je ukinut istražni zatvor, a u njemu su do optuženja ostali samo Sabljo, Tomislav Sučić, Vuletić i Karlo Pick.

Međutim, na sjednici optužnog vijeća, Vuletićeva obrana zatražila je puštanje iz istražnog zatvora, a optužno vijeće je to ocijenilo opravdanim. No, Vrhovni je sud tu odluku sada izmijenio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:49