NEVJEROJATAN NIZ PREVARA

Posrnuli mladić u odijelu prodavao izmišljene stanove, ljudima iz džepova izbio ogromnu svotu

Mislivši da je sve što im govori i pokazuje istina, građani su potpisivali ugovore o kupnji stanova u još neizgrađenoj stambenoj zgradi u Zagrebu
Ilustracija
 Monty Rakusen/Imagesource/Profimedia

Na osnovu krivotvorenih arhitektonskih nacrta zgrade, ugovora o ortaštvu te onih sa izvođačem radova, 20-godišnji zagrebački poduzetnik je obmanuo najmanje šest osoba kojima je izvukao iz džepova preko 2,3 milijuna kuna. Riječ je o proširenju istrage nad posrnulim mladićem u odijelu nakon što je početkom mjeseca već prijavljen da je sa 21-godišnjim kompanjonom doveo u zabludu tri osobe i od njih 'izmuzao' 630.000 kuna.

Na teret mu se posebnim izvješćem stavlja niz prevara i krivotvorenja isprava na štetu četiri muške i dvije ženske osobe odnosno sve ih je doveo u zabludu da u zapadnom dijelu Zagreba planira izgraditi stambenu zgradu i da je kompletna dokumentacija već riješena. Pokazivao im je krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o ortaštvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova kao i krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme.

Mislivši da je sve što im govori i pokazuje istina, građani su potpisivali ugovore o kupnji stanova u još neizgrađenoj stambenoj zgradi te su na tvrtke 20-godišnjaka, u kojoj je on ujedno i direktor, uplaćivali avanse za kupnju stanova. Uplatili su tako oko 2,3 milijuna kuna za stanove, kako se kasnije uspostavilo, ne postoje.

A prethodno je, kako smo već pisali, policija istraživanjem utvrdila da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, isplanirao prijevare. Pa je s namjerom dovođenja u zabludu, 20. srpnja ove godine oglasio na internetu oglas u kojem je navede da njegova tvrtka prodaje stanove u još neizgrađenoj zgradi.

- Na takav oglas u narednim danima javili su se zainteresirani kupci kojima je osumnjičeni lažno predočio da je dovršena izrada projektne i druge potrebne dokumentacije kao i zaključen ugovor s izvođačem građevinskih radova, a što su poduzetnik i njegov poslovni partner potkrijepili i lažnom činjenicom da je upravo osumnjičeni 21-godišnjak i glavni inženjer gradilišta za navedeni projekt izgradnje stambene zgrade - priopćili su iz policije početkom mjeseca dodajući da je 20-godišnjak tad s troje oštećenih zaključio predugovore o prodaji stanova veličine 40 i 45m2.

Kupci su ništa ne sluteći uplatili tom prilikom 630.000 kuna predujma, a varalice su ih nastavile dovoditi u zabludu servirajući im novu krivotvorenu dokumentaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:18