PRIZNAO GRIJEHE

Posrnuli vodoinstalater Zagrepčanki ukrao vrijedne slike, prodao ih za ‘siću‘: ‘Upao sam u neke dugove...‘

Prisvojio je šest umjetničkih slika Mersada Berbera, Mladena Veže, Vasilija Jordana, ali i vrč za vodu star 200 godina

Ilustracija

 CROPIX

Vjekoslav D. (40) odlučio je na nepoželjan način iskoristiti povjerenje koje mu je dala Zagrepčanka A.Č. kako bi joj odradio volonterske radove u stanu, pa je ženu na kraju pokrao uzevši joj iz stana televizor, umjetničke slike, ibrik za vodu...

Nakon krađe koju je odradio između 5. na 6. studenog 2020. u zgradi na Radničkoj cesti vodoinstalater se suočio s kaznenom prijavom a potom i optužnicom, prema kojoj si je prisvojio, među ostalim, i šest umjetničkih slika Mersada Berbera, Mladena Veže, Vasilija Jordana ali i vrč za vodu star 200 godina. A s odmakom od nepuna dva mjeseca od te krađe iz stana, iz hodnika zgrade uzeo je i bicikl vrijedan 10 tisuća kuna.

Suočen s dokazima, priznao je grijehe.

- Od gospođe sam dobio ključeve za adaptaciju sanitarnih cijevi. A kako sam dugovao neki novac, iz stana sam uzeo televizor i slike, ali nisam uzeo taj vrč. Ne sjećam se kakve su to slike bile, ali znam da sam televizor odnio u zalagaonicu preko puta Studentskog centra Sava i dobio za njega 1200 kuna, a za slike u zalagaonici u šoping centru Prečko 1700 kuna.

Dobio sam potvrdu o tome, ali sam ju bacio, no tamo sam ostavio svoje podatke. I da, uzeo sam bio i bicikl s jednog kata zgrade, a kako je na njemu falio sic, s drugog bicikla sam uzeo sjedalo i otišao. Sutradan sam bicikl prodao za 1100 kuna, ali me već dan poslije zvao vlasnik bicikla te mi prijetio – otkrio je u tužiteljstvu posrnuli vodoinstalater.

Iz otkupnog bloka iščitava se da je Vjekoslav D. kao prodavatelj za ukupno 16 slika dobio 1000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:05