KOBNI KOMENTAR NA FEJSU

'POSTAO JE POLICAJAC JER NIJE U STANJU ZAVRŠIT IKAKVE ŠKOLE. IZUČIO JE BIT DEBIL...' MUP objasnio zašto je pozvao na razgovor ovog 22-godišnjaka

 FACEBOOK

ZAGREB - U povodu poziva na razgovor u policiju 22-godišnjaka iz Našica zbog objavljenih komentara o policajcima na Facebook stranici, Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u petak da mladić nije uhićen niti se prejudicira njegova krivnja, nego se utvrđuje je li počinio prekršaj, te da je potpisao zapisnik ne navodeći nikakve primjedbe.

Mladić je na fotografiji na kojoj su policijski službenici napisao kako policajac nema "nikakvu visoku školu, upravo zato je i postao policajac jer nije u stanju završit ikakve škole. Izučio je bit debil i slušat zapovijedi..." komentirajući policijsku interevenciju početkom lipnja na Črnomercu u Zagrebu, gdje je pružena pomoć ovršitelju Općinskoga građanskog suda u Zagrebu.

"Policijski službenici Policijske postaje Našica postupali su tijekom današnjeg dana prema traženju II. policijske postaje Zagreb, a vezano uz obavljanje razgovora s 22-godišnjakom zbog možebitnog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", navodi MUP u priopćenju.

Ističe se da se 22-godišnjak odazvao pozivu policijskih službenika te dragovoljno pristupio u policijsku postaju na razgovor. Tijekom razgovora iznio je detalje i okolnosti o događaju koji je predmet razgovora te je načinjen zapisnik koji je osobno potpisao ne navodeći nikakve primjedbe. Zapisnik će, dodaje se u priopćenju, biti dostavljen zagrebačkoj Policijskoj upravi koja će, uzimajući u obzir sve okolnosti, utvrditi ima li osnova za daljnje postupanje.

Osoba koja se odazvala pozivu na razgovor nije uhićena niti se prejudicira njezina krivnja. U skladu s člankom 158. Prekršajnog zakona utvrđuje se je li počinjen prekršaj i - ako jest - tko je počinitelj te se osiguravaju tragovi i predmeti koji mogu poslužiti pri utvrđivanju svih činjenica, priopćio je MUP, ističući da je "eventualno provođenje daljnjih mjera i radnji" u ovlasti zagrebačke Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:56