PRONAŠLI GA

Poštar iz Varaždina sve pošiljke razbacao po šumarku i falsificirao potpise građana

Zašto je 32-godišnjak odlučio poštu baciti i falsificirati potpise građana koji su svoje pošiljke željno iščekivali, nije poznato

Ilustracija

 Dragan Matic/Cropix

Kad je više desetaka poštanskih pošiljaka pronađeno razbacano na jednom šumskom području Varaždinske županije prije nešto više od dva mjeseca mjesec dana, Hrvatska pošta, a potom i policija dali su se u potragu za nemarnim poštarom.

I ušli su mu u trag. Riječ je o 32-godišnjem posrnulom poštanskom službeniku kojeg optužnica varaždinskog tužiteljstva tereti da je svojim potezom počinio produljeno kazneno djelo povrede tajnosti pisama i drugih pošiljaka ali i da je krivotvorio isprave.

- Okrivljenog 32-godišnjaka tereti se da je 4. i 5. listopada 2022., u šumskom području u Varaždinskoj županiji, kao poštanski službenik bacio više pošiljaka koje su mu bile povjerene radi uručenja primateljima, kao i da je nakon toga, u cilju da ih prikaže uručenima, u dostavnoj knjizi potpisao primatelje pošiljaka - kažu iz varaždinskog tužiteljstva koje je optužnicu poslalo Općinskom sudu u Varaždinu koji će dalje odlučivati o poštarevoj sudbini.

Zašto je odlučio poštu baciti i falsificirati potpise građana koji su svoje pošiljke željno iščekivali, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:02