HOROR PRIČA

Potkrovlje kuće u Gorici skriva jezivu tajnu: ‘Vezao me lancima i lokotima, zato sam ga izbola!‘

Državljanki Srbije Zejnepe M. (49) sudi se za pokušaj ubojstva muža Senada M. u Velikoj Gorici; kad je uhićena bila je puna modrica

Nožem izbola muža, jedva ostao živ

 Ivana Nobilo/cropix, Profimedia/

Devet mjeseci nakon što je pet puta nožem ubola supruga Senada M. (48) u kući u Velikoj Gorici, a koji je zahvaljujući brzoj intervenciji liječnika spašen, na optuženičku klupu velikogoričkog Županijskog suda sjela je 50-godišnja Zejnepe M., državljanjka Srbije koja prebiva u Belgiji.

- Nisam kriva - rekla je tročlanom sudskog vijeću optužena koja od samog početka, inače, tvrdi da su ubodi bili u samoobrani i da muža nije htjela ubiti, međutim, za tužiteljstvo ta priča unatoč tome što je i sama bila prepuna modrica i hematoma u inkriminirano vrijeme, ne drži vodu. Jer rekonstruirajući taj kobni lanjski 13. svibanj kroz razgovor sa sudionicima okršaja i svjedocima, prema optužnici ispada da su supružnici oko 19.50 sati sjedili u dnevnom boravku na trećoj etaži obiteljske kuće. I ona je tom prilikom, s ciljem da usmrti partnera, iskoristila njegovu nepažnju te uz fotelju na kojoj je sjedila, stavila nož dužine 22 cm, a koji je prethodno bio na stoliću pokraj njih.

Potom je uslijedio užas. Čim se Senad M. ustao sa trosjeda, ona je uzela nož te ustala i ubola ga prvo u desnu stranu prsnog koša ispod ključne kosti pritom mu probivši desni dio pluća u koji je ušla krv i zrak. Došlo je potom do naguravanja pa ga je ubola i u trbuh ozlijedivši mu jetru, žuć i vene, a zatim mu je još tri puta nož zarila u lijevu stranu stražnjice.

Nakon toga je, totalno izbezumljena i krvava s kuhinjskim nožem u ruci istrčala iz kuće van do prvog susjeda rekavši mu: ‘Ubila sam muža, nisam htjela‘. Policija je vrlo brzo stigla, Hitna je bila na putu, a ozlijeđeni muškarac se u jednom trenutku pojavio na balkonu kuće i zavapio ponavljajući: ‘Umirem, zovite mi hitnu‘.

Po ulasku u kuću policija je zatekla sve razbacano, na više mjesta krv, ali su policajci uočili na jednom stolu lanac sa dva lokota u kojima su bili umetnuti ključevi. Kuća ima i potkrovlje do kojih vode ljestve te su gore uočili i da je na gredi krova čavlom pričvrščen metalni lanac, a na podu potkrovlja još dva lanca i dva lokota. Upravo je te lance i lokote spomenula osumnjičena da ju je tako suprug držao četiri do pet dana vezanu u potkrovlju kuće i da ju je tukao, čak i tupom stranom sjekire te cijevi od usisavača. I pritom da ju je vrijeđao i prijetio joj da će ju unakaziti kiselinom i peglom te joj odrezati prste.

image

Ilustrativna fotografija

Damjan Tadic/Cropix

Oštećeni, pak, oko tog vezivanja tvrdi suprotno.

- Dva dana prije tog spornog događaja, vratili smo se iz Bosne. Putem smo se svađali, no dolaskom kući smo se smirili. Nije istina da sam ju držao četiri, pet dana vezanu na tavanu. Možda je bilo u pitanju 15 do 20 minuta jer sam joj htio postaviti neka pitanja oko njezine nevjere pa sam ju htio preplašiti da mi kaže istinu. Zato sam ju vezao. Pričali smo te mi je rekla da ju odvežem i da će sve priznati. Sišli smo s tavana u dnevnu sobu. Sjela je u fotelju kraj trosjeda a ja sam ustao i krenuo prema WC-u. Najednom se ustala i ona te me ubola ali ne sjećam se gdje. Zasvrbilo me i potekla je krv. Sakrila je nož u rukav. Htio sam joj ga uzeti ali me porezala po ruci te me ubola više puta u trbuh. Pao sam i vidio da ona izlazi van a ja sam krenuo na balkon tražiti pomoć. Izgubio sam svijest i nakon pet dana se probudio u bolnici - prisjetio se oštećeni Senad M. negirajući da je suprugu tog dana kao i dan prije zlostavljao. Zbog prijašnjih ispada ga je ona, međutim, prijavljivala policiji i u Belgiji i u Hrvatskoj.

Zanimljivo je da u vrijeme krvavog obračuna, kako su otkrili istražitelji, optužena se koristi s više imena i prezimena te da njezin ulazak u Hrvatsku nije bio registriran.

Na prijedlog branitelja okrivljene, provest će se psihijatrijsko vještačenje optuženice na okolnost njezine dugotrajne patnje koja je prethodila pokušaju ubojstva. Ujedno će u spis biti dostavljena prevedena dokumentacija koju je okrivljena donijela iz Belgije a radi se o kaznenim i prekršajnim prijavama protiv supruga, ozljedama koje joj je tamo bio nanosio kao i potvrda jedne belgijske sigurne kuće u kojoj je bila smještena nakon suprugova napada.

Zejnepe M. na suđenje dolazi sa slobode jer joj je još prije ukinut istražni zatvor, no na snazi i dalje ostaju mjere opreza zabrane približavanja i uspostavljanja veze sa suprugom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:44