DIVLJAO I U POSTAJI

Potpuni sumrak razuma u Ivancu: Podivljao u kafiću, potukao se s policijom i policajki slomio nogu...

Osumnjičeni se pokušavao oteti iz zahvata te je došlo do pada policijske službenice na nogostup i pada 36-godišnjaka na njezinu nogu

Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Potpuno van kontrole bio je 36-godišnji muškarac koji je prošli petak navečer, lanjskog 29. prosinca, provodio vrijeme u jednom kafiću u varaždinskom Ivancu. Ničim izazvan narušavao je javni red i mir te psovao i fizički napadao goste u lokalu.

- Po dolasku zaštitara, osumnjičeni 36-godišnjak je započeo vrijeđati jednog od njih, a potom je i fizički nasrnuo na njega. Zaštitari su ga nakon toga savladali, izveli iz ugostiteljskog objekta te zadržali do dolaska policijskih službenika - kažu iz PU varaždinske navodeći da se 36-godišnjak ni tad nije primirio. Ponovno je nasrnuo na istog zaštitara s ciljem da ga udari, a radi sprečavanja napada i savladavanja aktivnog otpora policajci su nad njim bili primorani uporabiti sredstva prisile poput tjelesne snage i lisičina.

- Osumnjičeni se pritom pokušavao oteti iz zahvata te je uslijed otimanja došlo do pada policijske službenice na asfaltirani nogostup i pada 36-godišnjaka na njezinu nogu - kažu još iz policije ističući da je policajka uslijed pada zadobila ozljedu noge u vidu frakture te je završila u varaždinskoj Općoj bolnici.

Osumnjičeni je, pak, priveden u ivanečku policijsku postaju gdje je prenoćio kako bi se otrijeznio. A kako je i on zadobio ozljede prilikom narušavanja javnog reda i mira, pregledala ga je liječnička ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Sukus svega je kriminalističko istraživanje. Osim što će zaraditi optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, suočit će se i s kaznenom prijavom zbog prisile prema službenoj osobi. Ali ni to nije sve jer će kazneno odgovarati i za oštećenje tuđe stvari s obzirom da je u policijskoj prostoriji za zadržavanje udarao rukama po drvenoj zidnoj oblozi koju je oštetio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:47