DJECA SU U ŠOKU

Potreseni Triljani svjedoče o tragediji na Cetini: ‘Sa svojim mažoretkinjama išla se okupati, nestala je u trenu...‘

BIla je u društvu prijateljica koje žive tu pokraj rijeke
 Jakov Prkic/Cropix

U rijeci Cetini u Trilju u srijedu nešto nakon 21.30 sati život je izgubila 13-godišnjakinja iz susjednog mjesta Košute.

Policija je dojavu dobila oko 21.30 sati, a na mjesto događaja odmah su bile upućene sve dežurne službe, vatrogasci, ekipa Hitne medicinske pomoći...

- Tijelo djeteta je izvučeno na obalu te je nakon pružene reanimacije nažalost preminulo. Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o nesretnom slučaju - poručili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix

Dan nakon nesreće u Trilju vladaju mir i tišina, samo se čuje žubor Cetine koja nezaustavljivo teče svojim tokom. Posjetili smo mjesto nesreće na kojem smo zatekli smo trojicu građana potresenih ovom tragedijom, piše Slobodna Dalmacija.

- Djevojčica koja je stradala vraćala se s mažoretkinja u društvu prijateljica koje žive tu pokraj rijeke. Stale su se okupati i u jednom trenutku djevojčica je potonula u rijeku.

image
Jakov Prkic/Cropix

Pružena joj je pomoć, no nisu uspjeli spasiti je. Ne znamo što se točno dogodilo, djeca su u šoku...

Tu su ovaj vodeni tobogan i ljuljačka od konopa, možda je udarila glavom u ovo drvo, možda je stradala zbog prehladne vode - kaže jedan od Triljana i dodaje kako voda u rijeci ne prelazi temperaturu od 12 Celzijevih stupnjeva, dok je temperatura zraka čak i u večernjim satima proteklih dana bila viša od 30 stupnjeva.

Točan uzrok nesretnog događaja pokazat će rezultati obdukcije tijela djevojčice koja je obavljena u Kliničkom bolničkom centru u Splitu. Kako kažu stanovnici Trilja, ovdje se djeca redovito kupaju.

image
Jakov Prkic/Cropix

- Inače nije opasno, djeca se tu redovito kupaju, tu su odrasle generacije. Možda malo jest preslobodno, ali nije opasno.

Dječja igra, ništa drugo... Djevojčica je bila dobra učenica, imala je mnogo hobija, vesela... - pričaju njezini sugrađani.

Triljani potreseno i s tugom gledaju u tok rijeke u potrazi za odgovorima, no nemoguće je pronaći adekvatno objašnjenje za ovakve tragedije, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:31