ŠOKANTNA PRIČA

Potresna ispovijest zlostavljane djevojke iz Osijeka: 'Roditelji su me tjerali da cijelu noć bosa stojim na hladnoći'

OSIJEK - Mama i tata otjerali su me od kuće. Kada sam stigla u sigurnu kuću imala sam samo 41 kilogram, započela je šokantnu priču o zlostavljanju 20-godišnja djevojka koja se već šest mjeseci nalazi u osječkoj Sigurnoj kući, javlja Glas Slavonije.

Djevojka je ispričala kako su je počeli tjerat iz kuće odmah kada je krenula u srednju školu, zbog čega je otišla u drugi grad, gdje je bila u učeničkom domu. Najgore je, kako kaže, bilo kada se za praznike i blagdane vraćala kući.

- U domu sam dobivala 100 kuna mjesečnog džeparca. Kada bih došla kući tata je tražio novac za cigarete, a kada ne bih imala poludio bi. Novac sam štedjela za uloške, ali bi mi roditelji uzeli novac pa sam umjesto uložaka u gaćice stavljala krpe. Često bi me tukli. Čekali bi da izraste svježa kopriva pa bi me žarili od glave do pete. U dvorištu smo imali voćke i zabranili su mi da ih berem, a ako bih ubrala koju jabuku da si olakšam bol u želucu od gladi, tata bi se jako naljutio, vikao bi i udarao me, priča zlostavljana djevojka.

Pred kraj srednje škole roditelji su je tjerali da se što prije uda, samo kako bi otišla od kuće.

Navodno je roditelji nisu mogli smislit, jer nisu imali novaca.

20-godišnja djevojka ima još sedmero braće i sestara koji još uvijek žive s roditeljima te prolaze isto što je i ona sama.

- Često sam morala biti vani na dvorištu. Po cijele noći nisam smjela ulaziti u kuću, i kada su padali kiša i snijeg. Stajala bih bosa, u kratkoj odjeći, na dvorištu pokraj kuće i plakala, ispričala je djevojka šokantnu priču za Glas Slavonije.

Protiv roditelja je podnesena kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, zbog čega bi mogli dobiti kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

- Tata me tjerao od kuće i rekao mi je da odem u centar ili u ludnicu. Htjela sam se čuti nedavno s njima, međutim rekli su socijalnim radnicima da me ne žele ni vidjeti ni čuti, priča 20-godišnjakinja, nakon čega joj je njezina majka poslala zahtjev za prijateljstvo na Facebooku?!

Djevojka (20) nada se boljoj budućnosti. Jedina joj je želja naći posao i započeti novi život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:17