STRAVA I UŽAS

POTRESNI DETALJI TRAGIČNE NESREĆE U OKOLICI KRIŽEVACA Malena Lara preminula pod kotačima traktora koji je vozio njezin otac, cijelo selo je u suzama

 
Ilustracija
 Boris Kovacev / CROPIX

Malena Lara iz mjestašca nadomak Križevaca nije dočekala svoj drugi rođendan. Njezin život ugasio se u subotu navečer u dvorištu obiteljske kuće. Curica je preminula pod kotačima traktora koji je vozio njezin otac.

Kad su mirnu večer u opustjelom mjestu na Veliku subotu oko 18.30 sati proparali jezivi vrisci, a nedugo potom i sirene Hitne pomoći i policije, mještani su kao ukopani svjedočili neopisivoj tragediji koja je snašla njihove omiljene susjede - vrijedan i brižan bračni par s devetoro djece.

Nezapamćeni užas od kojeg se Larini roditelji te braća i sestra nikada neće oporaviti, dobio je i dodatni uteg. Protiv Larina 41-godišnjeg oca PU koprivničko-križevačka je po dovršetku kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči ga se za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu i višegodišnji zatvor.

- Sve nas je u selu obuzela tuga. Ne izlazimo zbog korone, večer je bila topla pa smo imali otvorene prozore i strašno je bilo slušati taj plač, zapomaganje, vrisku.

Ja od sinoć plačem. Teška je to žalost kada ti dijete umre naočigled. Ne mogu ni zamisliti kako će se cijela obitelj nositi sa smrću. Svu djecu su roditelji čuvali kao oko u glavi, a malecka koja je umrla, bila je njihovo najmlađe dijete i samim time najveća radost i briga.

Kako je to dijete podletjelo pod traktor nikome nije jasno. Otac i majka su jako vrijedni. Žive od poljoprivrede i za njih ne postoje blagdani. Mnogobrojna su obitelj, s njima žive još i njegovi roditelji pa onda znate kako je za 13 duša svaki dan brinuti - ispričala je za Jutarnji list jedna od susjeda preminule curice.

Drugi susjed kaže kako mu je unuka dotrčala u kuću i nagovijestila da je "susjede snašlo zlo".

- Ta djevojčica je toliko mila. Svaki dan ju je baka u kolicima vozila po ulici, tek toliko malo da prošeću. Zaustavljali su se kod svakog dvorišta, pozdravljali nas s daljine. Mahali. Bila je predivno dijete, jako veselo. Osmijeh s lica joj se nije skidao.

Kažu da je dotrčala pod traktor i da ju tata nije vidio, ali ne znam što se doista i dogodilo jer to vidjeli nismo. Čekamo da korona prođe pa da ih odemo zagrliti i izraziti sućut. Negdje oko 21:30 sati smo vidjeli mrtvačka kola.

Takve scene nas uvijek potresu, a kamoli neće kad umre dijete. Molimo se za susjede da sve ovo izdrže. Bave se poljoprivredom, stočarstvom i ratarstvom, a odgoj devetero djece nije nimalo lak i sigurno će djeca im odrasti u dobre ljude jer u njihovom domu vlada organizacija i red pa se sve stigne - otkriva nam drugi susjed koji također nije mogao sakriti suze zbog smrti najmlađe susjede u selu. Brine ga, međutim, što je Larin otac kazneno prijavljen.

- Pa to je bio nesretan slučaj. Taj čovjek ne bi ni mrava zgazio. Žive po pravilima, od njih bi mnogi roditelji mogli puno toga naučiti.

Za svako dijete se maksimalno brinu, a djevojčica je već naveliko trčkarala te sam uvjeren da je sve splet nesretnih okolnosti koji je obitelj, ali i cijelo selo, vjerujte mi, zavio u crno - zaključuje susjed preminule curice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:01