NA PARKIRALIŠTU KRAJ BOLNICE

POTRESNO SVJEDOČANSTVO MAJKE ČIJU JE KĆI ZLOSTAVLJAO BLIZAK OBITELJSKI PRIJATELJ: Skinuo joj je gaćice, a oni su ga pustili i slobodno šeće Vinkovcima

 
Ilustracija
 Profimedia, Panthermedia

Osmogodišnjoj djevojčici iz Slavonije prošle godine u studenom, kada je na parkiralištu nedaleko vinkovačke bolnice postala žrtvom pedofila i to bliskog obiteljskog prijatelja, zauvijek je oduzeto djetinjstvo. Tog dana, dok je njezina majka u bolnici obilazila bolesnog djedu, muškarac je počeo dirati djevojčicu, a onda joj rukom skinuo hlače i gaćice pa ju uhvatio za ruku i povukao prema sebi da ona njega dira.

On ju je ucjenjivao da će ju tužiti mami ako ga ne bude htjela dirati, a ako bude dobra da će joj kupiti igračkicu.

Tih je dana, ispričala je reporterima RTL-ove Potrage njezina majka, često išla posjećivati bolesnog djeda u bolnici gdje ju je vozio obiteljski prijatelj. Djevojčica je išla s njima, a majka ju je ostavljala ju je s muškarcem u automobilu dok ona obavljala posjet u bolnici.

Usred bijela dana na parkiralištu se odvijao horor koji Lucijina majka, Ana, nije mogla ni zamisliti.

Djevojčica je tog tjedna majku šokirala svojim priznanjem nakon što se traumatično iskustvo ponovilo tri puta.

- Predvečer smo došli kod bake. Pile smo kavu i razgovarale što se dogodilo u Vukovaru, kako je prošao dan. Klinci su se igrali u dnevnom. I mala je u nekom trenutku dotrčala k nama i rekla da joj je dotični kućni prijatelj pokazao svoj spolni organ - ispričala je majka.

- Kaže, kad sam ja vikala ostavi me na miru, ne diraj me, boli me, ne diraj mi, neću, a on samo još malo, još malo. Meni je to saznanje bilo šok. Ja sam mislila da ću ja umrijeti - ispričala je baka zlostavljane djevojčice.

Šok je bio još i veći jer im je kućni prijatelj, još od Lucijina rođenja, bio osoba od povjerenja.

- Ako je trebalo klince odvesti kod bake, od bake, kod doktora od doktora. Ako smo htjeli negdje ići. Ako je trebalo nešto po kući pomoći, pošto ja sam rastavljena, sama sam s njih troje. Znači, ako sam trebala nešto u kući za napraviti, njega sam zvala. Ja mislim da neke žene nemaju ni muževe kao što je on bio - kazala je majka.

Majka je odmah slučaj prijavila policiji i istraga je u tijeku, ali muškarac slobodno šeće jer je pušten iz istražnog zatvora istog dana kad je osmogodišnjakinja pozvana da svjedoči na vukovarskom Županijskom sudu.

Obitelj je zgrožena što je pušten, a još više ih ljuti način na koji su to saznali - od prijatelja i poznanika koji su ga vidjeli u kafiću. Jedina utjeha djevojčici je da joj se osumnjičeni ne smije približiti na manje od 15 metara.

Iz Općinskog državnog odvjetništava u Vukovaru kažu da ne mogu odgovoriti na pitanje zašto je pušten jer su dužni čuvati tajnost podataka u ovom predmetu, a na isto pitanje novinara Županijski sud u Vukovaru nije ni odgovorio.

Malena, koja je već tri puta ispričala svoju priču, započela je proces oporavka i odlazi na psihološke tretmane, a sada je stigao nalog državnog odvjetništva za novo vještačenje.

Svaki put pri ispitivanju djevojčica ponovno proživljava traumu, a u velikom je strahu i da će svoj napadača sresti u gradu. On, naime, slobodno šeće Vinkovcima, pa su šanse za susret velike.

- Dijete od osam godina ima osjećaj srama. A on od šezdeset i nešto godina nema osjećaj srama. Želim mu samo pola moje boli. Kažem, ne znam što ona osjeća, kako je njoj, ali pola moje boli - kazala je majka.

Trenutno se čeka hoće li sud podići optužnicu, piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:46