ŠOKANTAN ZLOČIN

Potvrđena optužnica protiv osječkog policajca koji je ubio Mihaelu (21): Neće mu se suditi za blaže kazneno djelo

Riječ je o slučaju koji je podigao puno prašine, kako zbog samog tragičnog čina, tako i zbog niza okolnosti koje su ga pratile

Privedeni marko, mjesto ubojstva u Osijeku i Mihaela

 Hrt Screenshot, Cropix, Facebook/

Županijsko sud u Osijeku potvrdio je optužnicu protiv suspendiranog policajca PU osječko-baranjske Marka S. (27) zbog ubojstva 21-godišnje Mihaele B., koju je policajac usmrtio hicem iz službenog pištolja u svom stanu u Osijeku 20. rujna 2023. godine oko 22 sata.

Tako će se policajcu suditi za ubojstvo, za što ga tereti Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, koje je ostalo pri svojoj prvotnoj kvalifikaciji ovog kaznenog djela, jer su već u fazi istrage Marka S. odlučili teretiti za ubojstvo, a ne za blaže kazneno djelo ‘Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti‘ u svezi kaznenog djela ‘‘Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom‘‘, za što su ga prijavile njegove kolege iz osječke policije.

Podsjetimo, riječ je o slučaju koji je podigao puno prašine, kako zbog samog tragičnog čina, tako i zbog niza okolnosti koje su ga pratile, a koje su u ozbiljnu sumnju u potencijalno pogodovanje svome djelatniku dovodile PU osječko-baranjsku.

Već je sama činjenica da je ŽDO prekvalificirao kazneno djelo iz blažeg u teže otvorila brojna pitanja koja su se u danima nakon Mihaelinog ubojstva počela rojiti, a na koja njezina obitelj i javnost i danas čekaju konkretnije odgovore, koja bi se trebala rasvijetliti na suđenju.

Sada se čeka objava datuma početka ovog suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2024 17:41