ČEKA SE SUĐENJE

Potvrđena optužnica protiv sedmorice mladića zbog grupnog silovanja maloljetnice u okolici Zadra

Mladići su djevojku snimali mobitelom i time je godinu dana ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose
Privođenje, ilustracija
 Jure Mišković/Cropix/Profimedia

Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je optužnicu protiv pet okrivljenika i dva maloljetnika iz okolice Zadra koje se tereti da su od kolovoza 2018. do srpnja 2019. godine u više navrata grupno silovali 16-godišnju djevojku iz njihovog mjesta, piše Zadarski.hr.

Time je optužnica Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) koja je podignuta 6. svibnja postala pravmoćna, te se sada još čeka zakazivanje glavnog ročišta na Županijskom sudu u Zadru kada će početi suđenje za ovo serijsko silovanje koje je šokiralo javnost.

Sedmorka je optužena za počinjenje više teških kaznenih djela protiv spolne slobode. Optuženi su za počinjenje jednog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, više teških kaznenih djela protiv spolne slobode, više kaznenih djela bludnih radnji i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju, sve na štetu djeteta.

Mladići iz okolice Zadra djevojku su snimali mobitelom i tim snimljenim filmovima je godinu dana ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose, uz prijetnje da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako na to ne pristane.

Obrana je tražila izuzimanje tih snimki kao nezakonitih, no Vrhovni sud RH je taj zahtjev odbio kao neosnovan, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:55