OBRAČUN U ‘RITZU‘

Potvrđena optužnica zaštitaru Knegi i bivšem policajcu Mrakoviću za ubojstvo Tomislava Sablje

Kristijana Knegu se tereti za ubojstvo, a Doriana Mrakovića za pomaganje u ubojstvu USKOK-ovog optuženika

Kristijan Knego i Tomislav Sabljo

 Cropix/

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv zaštitara Kristijana Knege (37) za ubojstvo USKOK-ovog optuženika Tomislava Sablje (41) u noćnom klubu "Ritz". Uz njega je optužen i Dorian Mraković (26), bivši policajac kojeg terete za pomaganje u tom ubojstvu.

Knegu se kao voditelja osiguranja u klubu tereti da je 22. travnja 2023. oko 4.20 sati, u zagrebačkom noćnom klubu u Ulici Florijana Andrašeca, usmrtio Sablju koji se ranije posvađao s gostom kluba i zaprijetio mu revolverom. Nakon sukoba Sablje i gosta, Knego je iz pištolja ispalio nekoliko hitaca u USKOK-ovog okrivljenika koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Nisu prigovarali

Osim Knege, za pomaganje u ubojstvu optužen je Mraković, kojeg je Knego zatražio da mu donese pištolj iz svog vozila, što je Mraković, koji je tada bio pod suspenzijom i u Ritzu je radio na crno, i učinio. Nakon ubojstva on je sam u policiju donio oba pištolja koja je posjedovao i predao se policiji u nazočnosti branitelja.

image

Dorian Mraković

Ivana Nobilo/Cropix

- Nisam podnosio prigovor na optužnicu iz razloga kako bi što se što prije zakazalo suđenje - rekao nam je odvjetnik Marko Zečević, koji brani bivšeg policajca Mrakovića, jer je on u međuvremenu dobio otkaz u policiji. Tužiteljstvo je u optužnici predložilo 96 dokaza kojima smatra da će dokazati da je Knego počinio ubojstvo. On je u istrazi izrazio žaljenje zbog tog događaja, ali je negirao da je namjeravao ubiti Sablju.

Sabljin dosje

Ubijeni Sabljo bio je optuženik iz USKOK-ove akcije "Tebra" zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 05:46