UPAO U KLOPKU Uhićen Mladen Lovrenčić (58)

Povjerenik za predstečaj uzeo 15.000 kuna mita

Lovrenčić je uhićen dok je primao ‘nagradu’ od vlasnika i direktora tvrtki Stanoing i Stanoing nekretnine, a koji je sve prijavio policiji
Osijek, 020813.Privodjenje policajaca iz PU Vukovarsko-srijemske i PU Osjecko-baranjske i civila osumnjicenih za mito.Na fotografiji: privodjenje osumnjicenih u osjecki USKOK.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

Zbog traženja i primanja 15.000 kuna mita policajci su uhitili Mladena Lovrenčića (58), povjerenika za predstečajne nagodbe u Varaždinu, protiv kojega je USKOK potom pokrenuo istragu.

O tom uhićenju izvijestio je USKOK na svojim web stranicama ne navodeći identitet osumnjičenika. U priopćenju se navodi da se osumnjičenika tereti da je počinio kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti te primanja mita kao povjerenik za predstečajne nagodbe dvaju trgovačkih društava, na koju poziciju ga je imenovalo Nagodbeno vijeće Fine.

Kako doznajemo, radi se o predstečajnim nagodbama varaždinskih tvrtki Stanoing i Stanoing nekretnine. Osumnjičenog Lovrenčića tereti se da je od direktora i osnivača tih tvrtki tijekom veljače i ožujka tražio da mu za određene radnje, povrh troškova koji mu pripadaju po zakonu, isplate dodatnu “nagradu” od 15.000 kuna. Oni su na to i pristali, ali očito tek nakon što su sve prijavili policiji i USKOK-u. Tako je organizirana simulirana predaja novca.

Nakon što je u ponedjeljak preuzeo traženo mito, priveden je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Potom je kazneno prijavljen i ispitan u prostorijama USKOK-a u Zagrebu, nakon čega mu je nadležni sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, po prijedlogu USKOK-a, odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Osumnjičeni Lovrenčić inače je radio i kao stečajni upravitelj u drugim slučajevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:46