EKSPLOZIJA

POZADINA BOMBAŠKOG OBRAČUNA U BIBINJAMA U zrak digli Jaguar koji vozi prijatelj dilera Sriće

Vozilo je koristio Danijel Dragaš koji je prije deset godina od svog prijatelja Tomislava Petkovića Sriće kupio dva paketića od 2,44 i 1,02 grama heroina
 Luka Gerlanc / CROPIX

- Još smo svi u šoku. Moju obitelj spasio je Bog! Bomba je eksplodirala samo metar od zida sobe u kojoj spavaju mala djeca. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Nadam se da će policija uhvatiti krivca, da se zna imenom i prezimenom tko je to napravio - rekao nam je potreseni Živko Dragaš, otac 27-godišnjeg Marka, vlasnika Jaguara ispod kojeg je noćas oko četiri sata u Bibinjama postavljena i aktivirana bomba.

Uz njega je bio parkiran BMW u vlasništvu 33-godišnjeg Markova i Danijelova brata, koji je također oštećen u eksploziji, a stradala je i fasada na kući.

- Na Jaguaru je nastala totalna šteta. Auto je u vlasništvu sina Marka, ali zapravo ga je koristio stariji sin, Danijel. Ne znamo što je uzrok ovome i ne sumnjamo ni na koga - objašnjava Živko.

U utorak ujutro policijskom trakom bio je zatvoren veliki dio Ulice kralja Petra Krešimira IV., a na licu mjesta provodio se policijski očevid. Prolaz pješacima i automobilima bio je zabranjen, a rotacijska svjetla iznenadila su slučajne prolaznike.

- Usrid noći samo je odjednom roknulo! Spavao sam i to me probudilo. Ovo je strašno što se događa u mjestu. Svi znaju koja su to posla i bolje se ne mišat - rekao nam je potreseni susjed koji živi samo par kuća dalje od mjesta incidenta.

Policija je jučer tijekom dana dovela jednog muškarca kojeg se dovodi u vezu s ovim događajem.

Danijel Dragaš poznat je policiji kada se 2008. povezivao s Tomislavom Petkovićem Srićom koji je javnosti poznat kao jedan od “likova” iz policijske akcije “Selo” u kojoj su zadarski policajci zaplijenili najveću količinu heroina u svojoj povijesti, pet kilograma heroina 40-postotne čistoće i pet kilograma smjese paracetamola i kofeina.

Nakon što je za “Selo” dobio 13,5 godina zatvora, Sriću se optužnicom teretilo i da je 19. veljače 2008. godine svom prijatelju Danijelu Dragašu prodao dva paketića heroina od 2,44 i 1,02 grama. Dragašu je heroin ostavljao na tajnom mjestu u Sukošanu, a on bi mu pak novac za drogu ostavljao u kutiji od cigareta također na tajnom mjestu.

I jedan i drugi uhićeni su nakon policijskog praćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 21:06