BUKTINJA

Požar kod najrazvikanije hrvatske plaže: 50 vatrogasaca u borbi sa stihijom na Zrću

Vatra je zahvatila borovu šumu, a uzrok izbijanja vatre je zasad nejasan
 Dvd Novalja

Požar koji je rano jutros planuo u borovoj šumi na Zrću, u Novalji na otoku Pagu, još nije pod kontrolom, vatrogascima pomaže kanader, a očekuju da će biti lokaliziran do podneva.

Glavni vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović kazao je Hini da im pomoć iz zraka treba zbog bure koja puše, te zbog činjenice da je šuma neuređena i teže prohodna.

"Mi požar jesmo zaustavili, tu je 57 vatrogasaca s 15 vozila, ali trebamo pomoć iz zraka da se presiječe širenje u jednom pojasu. Na terenu su vatrogasci iz Paga i Kolana, te Novalje, Otočca i Senja i vjerujem da ćemo do podneva požar potpouno staviti pod kontrolu, ali će tu morati ostati ljudi cjeli dan i cijelu noć", rekao je Ostović.

Pojasnio je da je riječ o terenu s debelim slojem borovih iglica te bi se moglo nastaviti širenje, posebno ako bura ne prestane puhati.

Dojavu da gori šuma na poznatoj plaži Zrće dobio je tamošnji Centar 112 u 4,15, a uzroci će se utvrđivati nakon vatrogasne intervencije.

U Centru 192 u Gospiću doznaje se da je policija na mjestu događaja, da će očevid biti proveden kad se za to stvore uvjeti, odnosno kad potpuno završi vatrogasna intervencija. Na teren će izaći i protupožarni inspektor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:20