STIHIJE NA PRIOBALJU

Požar na brdu Nepravić iznad Slanog u Dubrovačkom primorju proširio se tijekom noći

Na požarište su upućene dodatne vatrogasne snage. Ministarstvo obrane reklo je da u gašenju sudjeluju po jedan Canadair i Air Tractor

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Požar na brdu Nepravić iznad Slanog u Dubrovačkom primorju proširio se tijekom noći, pa su u petak ujutro na požarište upućene i dodatne vatrogasne snage, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Uz lokalne snage požar će gasiti vatrogasne snage iz županije i IVP Dubrovnik, a Ministarstvo obrane na Twitteru je objavilo kako su na požarištu angažirani po jedan Canadair i Air Tractor.

Požar je buknuo u srijedu na dva mjesta, uslijed grmljavinskog nevremena, na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom, te je jedno vrijeme bio lokaliziran, uz pomoć zračnih snaga, dok se zemaljske nisu uspjele popeti na brdo.

Još je uvijek aktivan požar na području Polače, Podinarje. Tijekom jučerašnjeg dana na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, IVP Split, JVP Knin, DVD Knin, Kijevo, Ervenik i tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.

Trideset i jedan vatrogasac te 11 vozila iz Karlovačke županije uključili su se u gašenje požara na području Polače.

Tijekom noći s četvrtka na petak osigurano je dežurstvo sa 17 vatrogasaca i pet vozila iz IVP Knin, JVP Knin i DVD Knin.

Požar na otvorenom prostoru na brdu Kotor kod Crikvenice ugašen je 11. kolovoza u 20:00 sati.

Jučer je također ugašeno nekoliko požara na području Zadarske županije, i to na području Polače, Vrane, Poljica, Stankovaca, a lokaliziran je požar na Ugljanu.

Požar koji je na Dugom otoku (brdo Zaglav) aktivan od 8. kolovoza pod nadzorom je gasitelja, a u tijeku je dežurstvo na požarištu od strane SIVP Dugi Otok sa šest vatrogasaca i tri vozila.

I dalje je aktivan požar na području Tulove Grede – Lovinac koji su tijekom jučerašnjeg dana nadzirali vatrogasci DVD-a Lovinac.

Ugašen je i požar na području otoka Hvara u predjelu Vrbanj – Dol, kao i požar na području Imotskog, Medov Dolac. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Imotski, DVD Lovreč kao i protupožarni zrakoplov Air Tractor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 17:49